ASF dictează sancţiuni la SIF Transilvania

SIF3 Transilvania a fost atenționată de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) cu privire la lista persoanelor care au acces la informaţiile privilegiate. 

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a atenţionat SIF3 Transilvania cu privire la lista persoanelor cu acces la informaţiile privilegiate, a cerut amendarea unor membri ai Consiliului de Supraveghere, precum şi a unor angajaţi care nu au colaborat în cadrul unui control, se arată într-un anunţ publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

ASF a făcut un controlul inopinat la SIF Transilvania în perioada 16 - 22 februarie 2017, ce a avut ca tematică "verificarea respectării prevederilor legale şi statutare referitoare la organizarea şi funcţionarea Consiliului de Supraveghere şi a Directoratului, precum şi a punerii în aplicare a Deciziilor emise de către ASF", prin care se atenţionează SIF Transilvania cu privire la lista persoanelor cu acces la informaţiile privilegiate şi reprezentarea societăţii prin semnătura unui membru al directoratului, însoţită de cea a conducătorului structurii organizatorice de resort.

De asemenea, conform sursei citate "se instituie în sarcina SIF Transilvania un plan de măsuri de remediere şi sancţionarea cu 10.000 lei unei părţi a membrilor Consiliului de Supraveghere, în persoana lui Szabo Ştefan, Carapiti Dumitru, Lutac Gheorghe şi Mihalcea Petru, sancţionarea cu aceeaşi sumă a lui Mihai Fercală, sancţionarea cu 11.000 lei a lui Iulian Stan, vicepreşedinte executiv/director general adjunct, sancţionarea cu 5.000 lei a şase salariaţi funcţionari şi conducători ai unor structuri funcţionale ale societăţii şi cu 2.000 lei a lui Marius-Adrian Moldovan, fost vicepreşedinte executiv/director general adjunct".

Problema Mihai Fercală

ASF a sancţionat membrii Consiliului de Supraveghere pentru că nu au acceptat concluziile Deciziei ASF nr. 1995/12.10.2016 şi au acordat, în aceste condiţii, un nou mandat de membru al directoratului SIF Transilvania lui Mihai Fercală şi i-au permis acestuia să participe la două şedinţe ale Consiliului de Supraveghere.

"Reamintim că ASF, prin Decizia nr. 208/10.02.2017, a revocat Decizia nr. 1995/2016 şi l-a avizat pe Mihai Fercală în calitate de membru al directoratului SIF Transilvania prin Avizul nr. 51/23.02.2017 (Rapoartele curente nr. 1106/13.02.2017; nr. 1452/23.02.2017 şi nr. 2656/07.04.2017), iar efectul juridic al Deciziei nr. 208/2017 este acela că Decizia nr. 1995/2016 este desfiinţată de la data adoptării acesteia. Mihai Fercală a fost sancţionat pentru pretinsa exercitare de atribuţii specifice calităţii de membru al directoratului în perioada supusă controlului. Iulian Stan a fost sancţionat motivat de faptul că a exercitat calitatea de înlocuitor al preşedintelui director general fără a fi desemnat în acest sens şi notificat la ASF în cadrul mandatului început în data de 20 aprilie 2016, pentru pretinsa necolaborare cu echipa de control în ceea ce priveşte primirea de sarcini de serviciu sau furnizarea de informatii de natură profesională lui Mihai Fercală, precum şi pentru că nu a făcut dovada transmiterii la ASF a înregistrării componenţei Directoratului avizat prin Avizul ASF nr. 264/12.10.2016 în termen de 90 de zile de la data emiterii actului. Pentru acest ultim motiv a fost sancţionat şi Marius Adrian Moldovan", se arată în document.

Conform acestuia, notificarea ASF privind înlocuitorul preşedintelui directoratului a fost realizată în data de 24 aprilie 2014, iar înregistrarea la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Braşov a componenţei Directoratului SIF Transilvania s-a realizat în conformitate cu actele administrative individuale emise de ASF privind membrii Directoratului.

"Sancţionarea salariaţilor societăţii a fost motivată pentru pretinsa necolaborare cu echipa de control în sensul că nu au recunoscut primirea unor sarcini de serviciu de la Mihai Fercală în perioada controlată. În aceste condiţii, pentru protejarea intereselor societăţii, persoanele sancţionate cât şi SIF Transilvania vor întreprinde toate demersurile legale necesare contestării acestor acte administrative individuale. Printr-o informare ulterioară, directoratul SIF Transilvania va explicita natura şi motivaţia reală a sancţiunilor respective", informează SIF Transilvania.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel