EXCLUSIV  ASE dă lovitura: masterat pe comerț exterior. Ministrul Oprea, anunț

Descriere foto:

Senatorul Radu Oprea, ministrul Mediului de Afaceri, Comerțului și Antreprenoriatului, a explicat în cadrul unui interviu pentru DC News care sunt atuurile pe care le poate avea România prin prisma activităților de comerț exterior.

”Comerțul devine o chestiune din ce în ce mai imprtantă, uitându-ne la ceea ce se întâmplă astăzi în lumea largă. Rețeaua de consilieri economici, care este parte a acestui minster, va deveni din ce în ce mai activă în folosul celor care doresc să exporte și folosul mediului de afaceri. Atunci când dorim să dezvoltăm exportul României pe piețe terțe trebuie să înțelegem foarte bine care sunt diferențele culturale, modalitatea și modul în care se pota face afaceri într-o anumită zonă. Și dacă înțelegem lucrurile acestea putem să profităm de conjunctură, de contextul favorabil nouă”, a precizat ministrul Oprea.

”Ce vreau să spun cu aceasta? Vine președinția României la UE (preşedinţia Consiliului Uniunii Europene în primul semestru din 2019 - n.r.). Consilierii economici din statele membre au primit însărcinări specifice fiecărei țări, pentru că vor fi parte din acest efort de a fi foarte bine reprezentați pentru președinția României. Avem șansa ca timp de șase luni să nu mai vorbim în numele României, ci în numele Europei. Cred că este o conjunctură de care trebuie să fim conștienți și să știm să profităm”, a explicat Radu Oprea.

Una dintre probleme rezolvate anul acesta legată de specialiștii în comerț exterior ne-a dezvăluit-o ministrul:

”ASE-ul are începând de anul acesta un masterat pe comerț exterior. Nu mai exista! Am reușit să încheiem protocol cu Universitatea Româno-Americană, cu ASE-ul. Ideea este de a avea un corp de elită, de a avea un corp de excepție în ceea ce privește comerțul exterior” a mai spus pentru DC News ministrul Mediului de Afaceri, Comerțului și Antreprenoriatului.

Cine face export din România, ce se exportă și cu cât a crescut această latură a economiei românești vedeți în interviul integral cu ministrul Radu Oprea:

VIDEO

 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26