EXCLUSIV  Ascensiunea unei noi stele în PSD. Probleme pentru Victor Ponta

Jurnalistul Val Vâlcu a făcut o analiză a problemelor recente din PSD, referindu-se și la disputa Victor Ponta - Liviu Dragnea și, pe acest fond, a remarcat 'venirea' în prim-plan a unui membru care ar putea aduce schimbări importante. 

Victor Ponta așteaptă să se poziționeze ca disident și să îi ia locul lui Liviu Dragnea dacă actualul președinte PSD va avea o problemă penală, economică sau de orice altă natură. În acel moment, fostul premier poate să preia conducerea PSD. Dacă va fi dat afară de Liviu Dragnea, Victor Ponta poate reveni oricând, fără probleme. Dacă pleacă el, lumea îi va atribui vinovăția, ca la divorțul USL, așa cum i-a atribuit-o lui Crin Antonescu.

Ascensiunea unei noi stele în PSD

În această ecuație, problema pentru Victor Ponta este ascensiunea unei noi stele în PSD și anume senatorul Șerban Nicolae care rezonează cu publicul PSD, este de părere Val Vâlcu. Electoratul fidel social-democraților consideră că tema justiției a fost folosită pentru a lovi în partid, la începutul guvernării, iar Șerban Nicolae s-a poziționat ca un actor politic activ pe marginea acestui subiect.

În plus, criticile venite de la presa anti-PSD îi fac bine senatorului pentru că îi întăresc imaginea la nivelul publicului său.

[citeste si]

În vreme ce postările de pe Facebook și declarațiile, din ultima vreme, ale lui Victor Ponta, ar putea fi interpretate drept o lovitură la adresa partidului și a lui Liviu Dragnea, Șerban Nicolae este pe poziții ferme în fața electoratului și a membrilor de partid. De remarcat că președintele PSD nu s-a angajat într-un conflict cu fostul premier. Dimpotrivă, este împăciuitor și s-a ferit să vină cu replici. Acestea fiind spuse, există riscul, pentru Victor Ponta, ca electoratul și membrii de partid să nu fie mulțumiți de atutidinea lui.

Rezultatul? În timp ce, încet-încet, Victor Ponta se desparte, ca imagine, de PSD, Șerban Nicolae se afirmă și are poziții ferme în ceea ce privește justiția, mai spune Val Vâlcu. Așadar, dacă Liviu Dragnea chiar va avea probleme, de orice fel, cum a spus-o chiar el în repetate rânduri, Șerban Nicolae este un lider potrivit pentru că electoratul PSD se regăsește în discursul lui.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel