Arsurile la stomac pot apărea și din cauza mâncatului prea repede. Alte cauze, când trebuie să te duci la medic

Foto ilustrativ Pexels
Foto ilustrativ Pexels

Dr. Vasi Rădulescu explică când e indicat să consultați un medic în legătură cu arsurile la stomac.

Mai întâi, să ne uităm mai mult la cauzele și condițiile pe care arsurile la stomac le-ar putea semnala.

Cauzele arsurilor la stomac

Durând de la câteva minute până la câteva ore, arsurile la stomac sunt adesea descrise ca un gust acru sau amar în partea din spate a gâtului. Este de obicei tratată cu antiacide sau blocante acide fără prescripție medicală.

Arsurile la stomac ocazionale vor dispărea de la sine dacă evitați anumite alimente care vă provoacă arsuri la stomac, inclusiv alimentele prăjite, grase, picante sau bogate în grăsimi. “Arsurile la stomac pot fi cauzate și de mâncatul prea repede”, spune Dr. Mehta. “De asemenea, este posibil să o resimțiți dacă vă întindeți sau vă aplecați prea repede după ce ați mâncat”, se precizează pe drvasiradulescu.ro.

În timp ce adesea puteți trata cu ușurință arsurile la stomac pe cont propriu, rețineți că acestea pot fi un semn al anumitor afecțiuni medicale, inclusiv:

Boala de reflux gastroesofagian (BRGE)
Refluxul de acid
Sarcina
Infecție bacteriană H-pylori
Refluxul acid și BRGE

În timpul celui de-al doilea și al treilea trimestru, arsurile la stomac sunt un simptom comun pentru persoanele însărcinate. “Pe măsură ce bebelușul crește, sistemul tău digestiv este afectat, ceea ce poate duce la arsuri la stomac”, spune Dr. Mehta. “Hormonii de sarcină provoacă, de asemenea, arsuri la stomac”.

Puteți reduce la minimum simptomele arsurilor la stomac în timpul sarcinii mâncând mese mai mici și bând apă între mese. 

Când să consultați un medic în legătură cu arsurile la stomac

Dacă aveți arsuri la stomac des sau dacă sunt severe, adresați-vă medicului, pentru a exclude orice afecțiune medicală.

“Este posibil ca medicul dumneavoastră să vă pună să faceți o serie de teste pentru a diagnostica cauza arsurilor la stomac”, spune Dr. Mehta. O procedură de diagnosticare comună este o endoscopie. Pentru aceasta, medicul dumneavoastră va folosi un endoscop – un tub lung și subțire cu o cameră la capăt – pentru a obține o vedere clară a tractului dumneavoastră digestiv. În același timp, se poate face și un test pentru a confirma infecția bacteriană H-pylori.

De asemenea, este posibil ca medicul dumneavoastră să vă pună să răspundeți la un chestionar pentru a exclude BRGE sau să vă prescrie un test de pH esofagian.

“Ajungând și făcând câteva teste ușoare, medicul dumneavoastră poate găsi cel mai bun tratament pentru dumneavoastră, astfel încât să găsiți ușurare de la arsurile la stomac”, spune Dr. Mehta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel