Arsuri la stomac. Remedii pe cât de simple pe atât de eficiente

Arsurile la stomac sunt declanșate de obicei de mâncare greu digerabilă și se produc atunci când conținutul stomacului împreună cu acid gastric urcă spre esofag și chiar cavitatea bucală. Există remedii naturale care calmează disconfortul digestiv. 

Arsurile la stomac provoacă durere puternică din spatele sternului până la gât, care radiază în piept. Refluxul acid poate fi însoțit de eructații, greață, balonare, flatulență. Senzația de arsură poate dura 2-3 ore. 

Arsurile la stomac care se repetă de cel puțin două ori pe săptămână se numesc în termeni medicali boală de reflux gastroesofagian (BRGE). Simptomele includ arsuri la stomac dureroase, salivație crescută, răgușeală cronică, regurgitări, inclusiv în timpul nopții, tuse cronică. 

Dacă boala de reflux nu este tratată, acidul coroziv din stomac poate eroda treptat căptușeala esofagului, proces iritativ legat de cancerul esofagian. 

Din fericire, consumul de alimente alcaline și remediile naturale pot ajuta la controlul arsurilor la stomac.

Arsuri la stomac: remediu simplu

Guma de mestecat, de preferat fără zahăr, utilizată după masă poate ameliora arsurile la stomac. Unele studii sugerează că mestecatul gumei poate ajuta la neutralizarea și eliminarea sucurilor acide din stomac. Se menționează totuși că mestecatul excesiv al gumei nu este recomandat, deoarece mărește cantitatea de aer înghițit și produce eructații care pot duce la reflux gastroesofagian. 

Arsuri la stomac: infuzii din plante

Busuioc. Infuzați 4-6 g frunze uscate în 250 ml apă clocotită timp de 10 minute. Strecurați. Beți o cană pe zi, fără zahăr.

Măghiran. Infuzați o linguriță de plantă uscată într-o cană de apă clocotită timp de 15 minute. Strecurați. Beți 3 căni pe zi. 

Mușețel. Infuzați un pliculeți de flori uscate într-o cană de apă clocotită timp de 10 minute. Beți 3 căni pe zi înainte de mese. 

Roiniță. Infuzați 2-3 g de frunze uscate într-o cană de apă clocotită timp de 5 minute. Beți o cană la prânz și una seara, după mese. 

Lemn-dulce. Preparați un decoct din batoane de lemn-dulce.

Atenție! Nu folosiți simultan plantele enumerate mai sus. Alegeți varianta preferată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel