Arsene Wenger: Arsenal Londra, cea mai mare greşeală a carierei

wenger
wenger

Arsene Wenger consideră că a făcut cea mai mare greşeală a carierei sale când a petrecut 22 de ani pe banca tehnică a echipei Arsenal Londra.

Antrenorul francez Arsene Wenger a apreciat că a făcut cea mai mare greşeală a carierei sale când a petrecut 22 de ani pe banca tehnică a echipei Arsenal Londra şi că a sacrificat totul pentru acest post, relatează Reuters. Wenger, 68 ani, care a preluat-o pe Arsenal în octombrie 1996, a părăsit clubul londonez la finele sezonului trecut cu un palmares de 3 titluri în Premier League şi şapte trofee în Cupa Angliei. 

Francezul a declarat într-un interviu pentru canalul RTL că va lua o decizie în privinţa viitorului său în următoarele luni. Întrebat care a fost cea mai mare greşeală din cariera sa, Wenger a declarat: Probabil faptul că am stat 22 ani la acelaşi club. Sunt o persoană cărei îi plac lucrurile noi, îi place schimbarea. Dar îmi plac şi provocările. Am fost puţin prizonier al provocării mele de fiecare dată. 

Obsedat de succesul lui Arsenal

Tehnicianul francez a adăugat că a fost obsedat de succesul lui Arsenal din punct de vedere sportiv şi că sacrificiile pe plan personal au fost cea mai dificilă parte din postului său: Regret că am sacrificat totul, pentru că am realizat că am rănit multă lume din jurul meu. Am neglijat multă lume, mi-am neglijat familia, pe cei apropiaţi de mine. Un om obsedat în urmărirea a ceea ce iubeşte. Am ignorat alte lucruri, dar a fost un os de urmărit în acelaşi timp. 

Doi dintre foştii săi jucători, Thierry Henry şi Patrick Vieira au optat pentru cariera de antrenor şi Wenger crede că au calităţile necesare de a reuşi la nivel înalt. Vieira a devenit recent antrenorul lui Nice, iar Henry a fost secundul selecţionerului Belgiei, Roberto Martinez, la Cupa Mondială din Rusia. 

Wenger i-a avertizat pe cei doi de sacrificiile pe care le implică această carieră de tehnician: Adesea, sunt întrebat dacă Thierry Henry şi Patrick Vieira vor fi buni antrenori şi răspunsul meu a fost mereu afirmativ. Ei au toate calităţile: sunt inteligenţi, ştiu fotbal, au excelente atuuri, dar vor ei să sacrifice tot ce este nevoie pentru a face doar asta? Este o obsesie care persistă în capul tău zi şi noapte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel