Armistițiu Ciucă. Cioloș (USR), răspuns

Dacian Cioloș / Foto: gov.ro
Dacian Cioloș / Foto: gov.ro

Președintele USR, Dacian Cioloș, a răspuns propunerii premierului desemnat, Nicolae Ciucă, de a face un armistițiu. 

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a trimis, astăzi, către liderii politici ai partidelor parlamentare "un document care este de fapt un armistiţiu", după cum anunța Cîțu. Scopul este susținerea guvernului minoritar pe o perioadă determinată.

Președintele USR, Dacian Cioloș, a anunțat marți seară că, în urma unei discuții în Biroul Național al USR, partidul a ajuns la concluzia că "România are nevoie acum de o majoritate care să permită guvernarea, și nu de un armistițiu."

"Din punctul nostru de vedere, o astfel de majoritate este posibilă de data aceasta. În plus, pentru USR, PNL și UDMR nu sunt adversari, ca să vorbim de un armistițiu. Noi considerăm că sunt parteneri cu care putem construi. Astăzi am propus din nou premierului desemnat și colegilor de la PNL soluții care să ne permită să reconstruim majoritatea.", a afirmat Cioloș. 

"Deci, acest lucru e posibil, e posibil ca USR să facă parte dintr-un guvern de coaliție condus de premierul Ciucă, dar pentru asta e important să renunțăm la tergiversări care prelungesc aceste discuții inutil și să ne așezăm la masă ca să găsim împreună și să construim împreună aceste soluții.", a continuat liderul USR. 

Apelul lui Cioloș către Ciucă și "colegii de la PNL" 

"Acesta este apelul pe care eu îl fac și colegilor de la PNL, și premierului desemnat Ciucă. Dacă își doresc cu adevărat să putem construi o majoritate care să guverneze în mod stabil România, pentru că de asta are nevoie țara în perioada imediat următoare, haideți să ne așezăm la masă și să construim această majoritate cât mai repede posibil.", a mai spus Cioloș.

"Un guvern minoritar, oricum ar fi el susținut și oricine l-ar susține, are un grad ridicat de instabilitate. Câtă vreme se poate construi o majoritate, cred că pe asta ar trebui să ne concentrăm eforturile și energia. Armistițiu și înțelegere între partide există deja. În Parlament, vedeți că, de un an și jumătate, atunci când au fost propuneri de proiecte legislative care au vizat măsuri de criză, în afară de AUR, toate celelalte partide au colaborat și au putut fi trecute proiecte de lege.

La fel s-a întâmplat chiar și în aceste zile, fără un guvern majoritar, când a fost vorba de măsuri care să vină cu soluții la criza prețurilor la energie. Ați văzut și astăzi, în Parlament, că partidele discută între ele și găsesc formule ca să meargă înainte. E nevoie de mai mult decât atât în perioada următoare, e nevoie de un guvern stabil, cu o majoritate clară în Parlament, care să poată gestiona și măsurile de criză, dar să vină și cu propuneri de reformă de care România are la fel de mare nevoie.", a încheiat liderul USR. 

Ce a declarat Florin Cîţu

"Am văzut că în continuare celelalte partide PSD şi USR continuă să rămână cantonate în poziţia pe care au avut-o chiar înainte de această nominalizare (n.r. - a lui Nicolae Ciucă) deşi în spaţiul public spun mereu că ar dori să deblocheze această criză. Venim astăzi cu încă un element nou care sperăm noi să deblocheze această situaţie măcar pentru o perioadă, să avem un guvern cu puteri depline pentru perioada următoare, perioadă care trebuie gestionată de către un guvern cu puteri depline.

Astăzi, premierul desemnat Nicolae Ciucă a trimis către liderii politici ai partidelor parlamentare un document care este de fapt un armistiţiu prin care toate aceste partide politice vor susţine acest guvern minoritar pe o perioadă determinată pe care o vom discuta şi vor susţine şi în Parlamentul României prin proiecte, nu vor sabota activitatea acestui guvern până trecem de această iarnă. Bineînţeles că între timp avem timp să discutăm, dar e nevoie să deblocăm această criză politică. Venim cu acest document pe care îl semnăm toţi liderii politici, suntem de acord să deblocăm această criză. Dacă nici acum nu înţelegem importanţa situaţiei prin care trece România şi celelalte partide nu înţeleg să facă un pas spre a debloca criza, cred că ne îndreptăm cu paşi repezi spre o situaţie pe care nu o mai putem gestiona, iar responsabilitatea va fi a acestor partide, USR şi PSD", a declarat, marţi, preşedintele PNL, Florin Cîţu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel