EXCLUSIV  Armeanu, vicepreședinte ISF: Asistăm la un PARADOX. Nivelul de educație își pune amprenta pe comportamentul consumatorilor

Economii
Economii

Vicepreşedintele ISF, Dan Armeanu, a anunţat că pe piaţa românească există un paradox în ceea ce priveşte educaţia financiară. Declaraţia a fost făcută la Conferinţa Internaţională Anuală a Institutului de Studii Financiare. 

"În acest moment şi pe piaţa românească şi pe alte pieţe, nivelul de educaţie îşi pune amprenta pe comportamentul consumatorilor şi asistăm la un paradox. În sensul că vedem consumatori sau cei mai mulţi consumatori pe piaţa financiară utilizând produse de bază. Acestea provin din economisirea primară, depozite în cea mai mare parte, care a crescut foarte mult în ultimul timp cu toate că dobânzile sunt real negative acum.

Pe când, pe piaţa financiară nebancară, a pensiilor private spre exemplu, randamentele sunt real pozitive, pe piaţa de capital randamentele sunt foarte generoase, ajungând şi la 30 la sută. Să nu uităm că BTR, care include şi dividendele, este la maximul istoric al ultimilor 10 ani, iar creşterea lui este şi de 30 şi ceva la sută.  Deci nu trebuie să uităm că aceste produse sunt mai sofisticate, cuprind un nivel de educaţie mai mare, care să permită şi gestionarea riscurilor şi înţelegerea produselor respective", a declarat vicepreşedintele ISF, Dan Armeanu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel