Armată. Klaus Iohannis: Trebuie să acţionăm constant

Rodica Mitu / 25 oct 2018 / 15:43 Salveaza PDF Comentarii
Președintele României
Descriere foto: Președintele României

Efortul de înzestrare şi de modernizare a Armatei la standarde NATO trebuie continuat, a declarat, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis, punctând că Ministerul Apărării trebuie să utilizeze în mod transparent cele două procente din PIB acordate Armatei.

„Ne găsim astăzi într-un context geo-politic complex. (...) Modificările radicale din ultimii ani ale mediului de securitate internaţional a relevat importanţa strategică în asigurarea securităţii şi stabilităţii în spaţiul euro-atlantic al regiunii Mării Negre. România este un pilon regional important de stabilitate şi un partener credibil al NATO şi al UE. În aceste condiţii, trebuie să acţionăm constant pentru a avea un sistem militar performant capabil să-şi îndeplinească misiunile esenţiale în apărarea ţării, precum şi îndatoririle asumate de România în cadrul Alianţei Nord-Atlantice. Efortul de înzestrare şi de modernizare a Armatei la standarde NATO trebuie continuat”, a spus şeful statului la ceremonia militară organizată cu prilejul Zilei Armatei României.

Acesta a reamintit de acordul naţional privind acordarea a 2% din PIB Armatei, subliniind că Ministerului Apărării îi revine responsabilitatea de a folosi în mod transparent aceste fonduri.  


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24