Arhiva SIPA. Adrian Năstase: Macovei, instrument la Ministerul Justiției

Adrian Năstase a vorbit în cadrul emisiunii Subiectiv de la Antena 3 despre cele mai importante subiecte ale momentului. 

Adrian Năstase a declarat că întrebările publice pe care preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România (UNJR), Dana Gârbovan, le-a adresat Monicăi Macovei cu privire la acest subiect sunt "impecabile" şi "absolut corecte" şi consideră că răspunsurile vor developa "mecanismul" prin care "fostul procuror" a construit un sistem "pentru un anumit control în societate".

"Întrebările doamnei Gârbovan cred că sunt absolut impecabile şi ele sunt mai curând retorice. (...) Este clar că Monica Macovei a funcţionat ca un instrument politic pentru Traian Băsescu în organizarea unui sistem care era direcţionat împotriva opozanţilor politici şi pentru un anumit control în societate. (...) Întrebările sunt absolut corecte şi ele ne vor arăta mecanismul prin care Monica Macovei a construit acest sistem. (...) Ea a fost instrumentul de la Ministerul Justiţiei care a pus în realizare, a pus în aplicare nişte decizii luate imediat după alegerile din 2004. (...) Răspunsurile la aceste întrebări nu trebuie să le dea Monica Macovei, trebuie să le dea, acum şi foarte rapid, noul ministru al Justiţiei. (...) Tudorel Toader ar trebui, de îndată, să dea răspunsuri la aceste chestiuni. El are responsabilitatea, conform reglementărilor care au existat şi care în continuare există, având controlul asupra penitenciarelor şi instituţiilor care se ocupă, şi are în control această arhivă.", a afirmat Adrian Năstase. 

Întrebat ce ar face în legătură cu această arhivă dacă ar fi prim-ministru acesta a răspuns: ”I-aș cere ministrului justiției să dea un raport într-o săptămână cu soluțiile pe care le va lua”.

În cadrul aceleiași emisiuni, fostul premier al României a afirmat că premierul Sorin Grindeanu nu are niciun control asupra serviciilor secrete.

În momentul de față, Grindeanu nu are niciun fel de buton de apăsat pe servicii de informații. Pentru că în momentul în care eram eu premier șefii serviciilor de informații de la apărare și de la interne erau secretari de stat și erau numiți de către premier, a spus Năstase, la Antena 3.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel