ARF, un nou contract de consultanţă

Autoritatea pentru Reformă Feroviară dă 1,1 milioane de lei pe consultanţă pentru stabilirea modalităţii de calcul a compensaţiei de serviciu public de călători.

ARF va plăti firmei Synergetics Corporation suma de 1,083 milioane de lei pentru acordarea de consultanţă în vederea elaborării mecanismului de calcul, evidenţiere şi acordare, de la bugetul de stat, a compensaţiei de serviciu public de călători, potrivit unui anunţ de atribuire postat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

'În contextul aplicării prevederilor Regulamentului (CE) NR. 1370/2007 al Parlamentului European şi al Consiliului din 23 octombrie 2007 privind serviciile publice de transport feroviar şi rutier de călători şi de abrogare a Regulamentelor (CEE) nr. 1191/69 şi nr. 1107/70 ale Consiliului, se impune necesitatea elaborării unui nou mecanism de calcul, evidenţiere şi acordare de la bugetul de stat a compensaţiei de serviciu public în transportul feroviar public de călători, ARF revenindu-i responsabilitatea aplicării acestui mecanism.

În conformitate cu prevederile OUG nr. 62/2016, cu modificările şi completările ulterioare, subvenţiile alocate anual din bugetul de stat, în condiţiile legii, operatorilor de transport feroviar public de călători, reprezentând compensaţia aferentă pachetului minim de servicii, se vor asigura din bugetul ARF, în limita sumelor alocate cu această destinaţie. Mecanismul de stabilire a compensaţiei serviciilor publice pentru transportul feroviar public de călători trebuie să se realizeze pe baza criteriilor de dimensionare a pachetului minim de servicii, rutelor de circulaţie, categoriilor şi numărului de trenuri care compun pachetul minim de servicii, precum şi a standardelor de cost, astfel încât alocările de la bugetul de stat să fie în acord cu regulamentele Uniunii Europene.

Rezultatul final al achiziţiei

Rezultatul final al achiziţiei serviciului documentaţiei întocmite de prestator va fi implementarea unui sistem facil privind calculul, evidenţierea şi acordarea de la bugetul de stat a compensaţiei de serviciu public, obţinerea avizului Consiliului Concurenţei şi aprobarea Ordinului Ministrului Transporturilor pentru Normele metodologice privind calculul, evidenţierea şi acordarea de la bugetul de stat a compensaţiei de serviciu public', se spune în anunţul ARF.

Contractul intră sub incidenţa acordului privind contractele de achiziţii publice şi a fost atribuit prin licitaţie deschisă, la care a fost depusă o singură ofertă. Valoarea contractului estimată iniţial a fost de 910.084 lei, fără TVA, iar cea finală a ajuns la 910.000 de lei, fără TVA. Contractul nu ar putea fi subcontractat şi nu este legat de un proiect/program finanţat din fonduri comunitare.

Vezi și: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel