Arenele BNR. Gușă: Țiriac a căzut în capcană

Consultantul politic Cozmin Guşă este de părere că omul de afaceri Ion Ţiriac a căzut într-o capcană atunci când a declanşat un întreg "circ" legat de Arenele BNR şi că există riscul ca brandul Băncii Naţionale, unul dintre puţinele în care românii mai cred, să se şifoneze în urma unui scandal "de joasă factură".

Cozmin Guşă a explicat în emisiunea "Talk News", moderată de Denise Rifai, care este relaţia dintre Ion Ţiriac şi Mugur Isărescu şi a criticat "felul smucit" în care fostul tenismen a administrat relaţia cu banca centrală în privinţa Arenelor BNR:

"Ţiriac şi Isărescu se cunosc bine, încă de înainte de '89. Ambii sunt faimoşi, inclusiv peste hotare, unul în domeniul financiar-bancar, celălalt în lumea sportului. Nu trebuia să se ajungă la acest circ. Diferenţa specifică dintre cei doi este că înainte de 1989 Mugur Isărescu îndeplinea sarcini pentru statul român, în timp ce domnului Ţiriac i se cereau sarcini pentru stat. Ion Ţiriac a fost un sportiv destul de mare, nu un gigant, despre performanţele sale în business, în care l a ajutat şi statul român, nu are rost sa vorbim. Dar felul smucit de a administra o relaţie cu BNR nu e corect", a punctat Guşă.

Declarații controversate

Consultantul politic a amintit, în acest context, şi despre mutarea turnelului lui Ţiriac tocmai la Budapesta, moment în care omul de afaceri a făcut o serie de declaraţii antiromâneşti.

"Şi când a mutat turneu la Budapesta, a făcut afirmaţii antiromâneşti. A fost un lucru care nu a fost văzut bine de către românii domnlui Tiriac, care l-au ajutat într-un fel să-şi facă averea. Orban l-a primit cu braţele deschise, desigur. Nu am o relaţie contondentă cu niciunul, dar miza BNR nu trebuia jucată pe scenă, nici într-un mod conflictual. Dacă se poate vorbi de un simbol al României, acesta este ayi Halep, ieri Ilie Năstase, cu el şi cu Halep se poate discuta despre viitorul Arenelor BNR", a mai spus Cozmin Guşă.

Consultantul politic a dezvăluit, în emisiunea moderată de Denise Rifai, cum războiul personal al "unor aşa-zişi consultanţi" din domeniul financiar-bancar cu BNR a fost transferat în anticamera premierului României, prin intermediul avocatului Gheorghe Piperea:

"Cum s-a ajuns aici? Sunt foarte critic la adresa băncilor, mai ales cele străine. Nu am avut nimic împotriva lui Tudose când i-a criticat pe bancheri, ei au profitat de impotenţa statului român, au luat băncile pe bani puţini şi au făcut profituri pe care le externalizează. Încă nu am înţeles perfect jocul acesta cu băncile străine, treburile au degenerat atunci când aceşti domni impostori din punct de vedere profesional, cum i-ai catalogat tu, Denise, eu nu-mi permit să spun acest lucru, şi-au mutat războiul personal în anticamera premierului României, prin intermediul lui Piperea, care a făcut performanţă la Oltchim, a adus compania care era în insolvenţă pe profit... Nu trebuia să se ajungă la acest circ la TV, totuşi sunt oameni foarte importanţi în stat, de la Isărescu la premier. Mihai Tudose când a vorbit împotriva băncilor nu a făcut circ, din discuţiile anterioare ale aşa-zişilor consultanţi s-a ajuns aici, la un joc de joasă factură", a explicat Guşă.

A picat în capcană

Potrivit consultantului politic, arenele sunt un detaliu financiar, în timp ce BNR are lucruri mult mai importante de gestionat în România. Este o greşeală că se poartă numele BNR intr-un scandal public şi că se ajunge să se şifoneze un brand în care românii cred încă.

"Ion Ţiriac a picat în aceeaşi capcană, nu văd rostul pentru care cel care se declară un mare român să meargă în continuare pe acest scandal public fără să se facă de râs. Arenele sunt un detaliu financiar, BNR are lucruri mult mai importante de făcut. Greşeala e că numele BNR se poartă într-un scandal public, se şifonează un brand în care noi credem. Treburile s-au defectat aici. Am jumătate din vârsta lui Ţiriac, un om aproape octogenar, dar îi sugerez că nu e o cale înţeleaptă să iasă la TV şi să creeze scandal. Cu toată simpatia faţă de Ţiriac, trebuie să decontăm ce a spus cu doi ani în urmă când şi-a luat turneul si s-a dus la Budapesta", a mai spus consultantul român. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel