ARD se pregătește să susțină că USL nu a făcut 50 la sută plus un vot

alegeri
alegeri

 ARD se pregătește să pretindă un scor peste 20 de procente, ba mai mult, să susțină că USL nu a trecut de 50% plus unu.

Ziarele portocalii au început să rostogolească tema fraudării, oferind exemple din comune gen Ciuperceni și, bineînțeles, cazul cu votantul care și-a fotografiat buletinul. Sunt publicate numere de mașini care ar transporta votanții, pentru vot multiplu. Această linie de comunicare  poate fi susținută de procurorii lui Traian Băsescu, cărora ARD le-a transmis deja indicații privind calea de urmat (confiscarea listelor, reclamația lui Videanu la Parchet etc.)

Pe lângă neregulile din țară, se va susține că românii din străinătate nu au putut vota, astfel încât să se ajungă la un rezultat favorabil ARD. Acest gen de matematică portocalie a mai fost folosit și la referendum, când s-au depus circa 500 de plângeri, s-au confirmat o mie de voturi multiple, dar Traian Băsescu și Daniel Morar au înmulțit rezultatul cu numărul total al secțiilor de votare, ca să obțină fraude de milioane de voturi. În cazul parlamentarelor, se va susține că toți cei 500.000 de români din străinătate ar fi votat ARD.

Purtătorul de cuvânt al Alianței, Traian Răzvan Ungureanu, a început să conteste  sondajele de opinie (exit poll).  Sondajele publicate pe net, privind procesul electoral organizat astăzi în România, sunt născocite la un pahar de bere, a declarat Ungureanu.

 „Sunt sondaje fabricate, desene animate pur şi simplu, care dau procentaje false, născocite la un pahar cu bere. Trendul e cu totul altul, nu le luaţi în seamă. Pe datele pe care le are ARD , trend-ul e bun, vă asigur”, a spus TRU.

Institutul de sondare cu care lucrează ARD a dat constant USL sub 50 de procente. Mizând pe reducerea prezenței la vot, din cauza vremii și pe disciplina alegătorilor ARD și pe faptul că electoratul lui Băsescu votează mai ales la orele serii, este posibil ca Alianța să invoce un scor mai mare și să pretindă că USL este sub 50 la sută. Ulterior, procurorii preiau sarcina de a păstra regimul Băsescu la Putere.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel