ARD: Îi retragem titlul de doctor lui Ponta, în prima zi de guvernare

ponta dc 2
ponta dc 2

Candidatul ARD pentru Camera Deputaţilor, Ştefan Vlaston, a declarat astăzi că primul lucru pe care îl va face un viitor ministru al Educaţiei din partea ARD va fi să retragă titlul de doctor obţinut de Victor Ponta "pe baza unei lucrări de doctorat plagiate".

"Aceasta este prima acţiune pe care ne-o propunem să o facem în prima zi de guvernare", a spus Vlaston, într-o conferinţă de presă a ARD, arătând că pentru ARD a fost decisivă constatarea Universităţii Bucureşti pe această temă. Întrebat fiind cine ar trebui să fie Ministrul Educaţiei în cazul în care ARD ar fi la guvernare după alegerile din decembrie, Vlaston și-a exprimat în favoarea lui Daniel Funeriu.

"Ca persoană particulară, l-aş prefera de domnul Funeriu să-şi ducă mai departe opera pe care a început-o, dar nu eu am puterea de decizie în ARD", arătat Ştefan Vlaston.

El a vorbit despre programul pe educaţie al ARD, menţionând că alianţa va propune ca salarizarea personalului didactic să se facă după performanţă, iar la baza salarizării şi avansării în carieră a cadrelor didactice să fie "progresul şcolar". De asemenea, ARD mai are ca propunere ca din fondurile şcolare statul să asigure after school pentru elevii aflaţi în ciclul primar.

Ştefan Vlaston a arătat că în programul de guvernare al USL privind învăţământul nu este clar ce se va întâmpla cu clasa pregătitoare şi dacă clasa a IX-a va rămâne la liceu sau va trece la gimnaziu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel