ARD cere Guvernului să anuleze OUG privind achiziția de mașini

teodor_stolojan
teodor_stolojan

ARD cere Guvernului Ponta anularea "ordonanţei prin care a dat libertate la cumpărarea de maşini cu valoarea până la 18.000 de euro", având în vedere că sunt spitale şi şcoli care nu mai au bani pentru cheltuielile curente, a declarat, duminică, europarlamentarul PDL Theodor Stolojan, după ce vineri președintele Traian Băsescu critica aceeași măsură.

"Cerem Guvernului Ponta să anuleze ordonanţa prin care a dat libertate la cumpărarea de maşini cu valoarea până la 18.000 de euro, în condiţiile în care, iată, economia României scade. Avem spitale, avem şcoli care reclamă că nu mai au cu ce plăti medicamente, energie, întreţinere şi aşa mai departe", a declarat, duminică la sediul ARD, Teodor Stolojan, în cadrul unei conferinţe de presă, citează Mediafax.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că decizia Guvernului de a cumpăra maşini, cu o valoare de până în 18.000 de euro, este "una din măsurile neinspirate" pe final de an, apreciind că, dacă au rămas bani necheltuiţi, ar fi putut fi folosiţi la plata facturilor restante la ministere.

"Am înţeles că Guvernul s-a hotărât să cumpere maşini şi valoarea maşinilor să nu depăşească 18.000 de euro. Cred că este una dintre măsurile neinspirate pe sfârşit de an, dar este caracteristică guvernărilor noastre. Banii de investiţii - pentru că maşinile noi înseamnă investiţii - banii de investiţii se duc în maşini până la 18.000 de euro valoare, ceea ce înseamnă că nu va fi Dacia de 7500 sau Fordul B-Max, vor fi maşini mai serioase - aceşti bani sunt bani cărora le spui «bani de investiţii», pentru că sunt achiziţii de maşini noi", a spus Băsescu, apreciind că o măsură corectă a Guvernului ar fi fost ca aceşti bani, dacă nu s-au cheltuit, măcar să fie utilizaţi la plata facturilor restante la diverse ministere.

Capacitatea cilindrică şi preţul maxim stabilit la maşinile care vor fi cumpărate de structuri guvernamentale "îndeamnă" către cei doi producători din România, Guvernul neavând "voie să spună" ca autorităţile să cumpere autoturisme doar din ţară pentru că ar încălca norme UE, a precizat premierul Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel