ARCTIC investește într-o fabrică de mașini de spălat lângă Târgoviște

Firma Arcelik, producătorul de electrocasnice Arctic Găești vrea să construiască o fabrică de mașini de spălat în comuna  Ulmi, de lângă Târgoviște, aceasta  fiind cea mai mare fabrică de profil din Europa.

Proprietarii turci condiţionează construcţia fabricii, a cărei valoare se ridică la 100 milioane de euro de primirea unui ajutor de stat de la Guvernul României în valoare de 37,5 milioane euro, potrivit unui document al companiei obținut de zf.ro.

De asemenea, firma Arcelik a solicitat Consiliului Judeţean Dâmboviţa emiterea certificatului de urbanism pentru o suprafață de 75 de hectare necesare demarării investiţiei.

Adrian Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a declarat că această investiție va fi cea mai mare  din județul Dâmbovița, asigurând totodată locuri de muncă pentru un număr mare de cetățeni.

[citeste si]

"Investiția va începe anul acesta și va avea, în 2017, undeva la 500 de locuri de muncă, iar în 2019, 2.500 de locuri de muncă. Deci, o gură de oxigen extraordinar de importantă pentru județ. Suntem implicați, pentru că tot ce ține de autorizare, introducere intravilan, asigurarea condițiilor normale pentru realizarea investiției implică și Consiliul Județean și Guvernul României, pentru că este în discuție și un ajutor de stat", a declarat Adrian Țuțuianu.

Arctic Găești este cel mai mare producător de electrocasnice din țară, producând frigidere și congelatoare. Cea mai mare parte a producției merge spre export, către 60 de țări din întreaga lume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel