ArcelorMittal, vânzare. Încă un pas anunțat

ArcelorMittal, cel mai mare producător de oţel din lume, a angajat grupul american Bank of America-Merrill Lynch pentru a gestiona vânzarea de active, răspunzând astfel îngrijorărilor UE în materie de concurenţă în cazul tranzacţiei prin care va achiziţiona oţelăria Ilva, din sudul Italiei, pentru 1,8 miliarde de euro, transmite Reuters. 

Luni, Comisia Europeană a aprobat tranzacţia dar a precizat că această aprobare este condiţionată de "vânzarea unui pachet extins de active" pentru a păstra concurenţa pe piaţa oţelului din Europa în beneficiul consumatorilor şi companiilor. 

Vrea să vândă inclusiv unitatea din România 

De altfel, ArcelorMittal s-a oferit încă de luna trecută să vândă unităţile: ArcelorMittal Piombino, singura linie de zincare din Italia, ArcelorMittal Galaţi, România, ArcelorMittal Skopje, Macedonia, ArcelorMittal Ostrava, Cehia, ArcelorMittal Dudelange, Luxemburg, şi liniile de zincare numărul 4 şi 5 de la Flemalle; decaparea, liniile de laminare la rece şi ambalaje metalice acoperite din Tilleur, toate acestea de la combinatul de la Liege, Belgia, pentru a răspunde îngrijorărilor UE în materie de concurenţă. 

Miercuri, reprezentanţii ArcelorMittal au declarat pentru Reuters că firma a angajat Bank of America-Merrill Lynch pentru a gestiona vânzarea de active. 

Printre posibilii cumpărători sunt producătorii de oţel din Europa şi Asia deoarece Comisia Europeană a precizat că oţelăriile vor trebuie vândute unor cumpărători care vor gestiona astfel încât să concureze cu ArcelorMittal pe termen lung. 

Lovitura din Italia 

Cu o ofertă de 1,8 miliarde de euro (2,2 miliarde de dolari), ArcelorMittal vrea să preia Ilva, cea mai mare oţelărie europeană, la care lucrează peste 14.000 de persoane. Ilva, aflată în oraşul Taranto din sudul Italiei, producea anual nouă milioane tone de oţel, aproximativ 40% din producţia de oţel a Italiei, şi furniza oţelul pentru producătorii auto, de echipamente electrice şi constructorii de nave. 
De asemenea, ArcelorMittal a dat asigurări că va investi încă 2,4 miliarde de euro în modernizarea Ilva. 

Grupul ArcelorMittal este cea mai mare companie siderurgică şi minieră din lume, prezentă în peste 60 de ţări, în 19 dintre acestea având unităţi proprii de producţie. În România, ArcelorMittal deţine unităţi de producţie la Galaţi, Iaşi, Roman şi Hunedoara, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel