ArcelorMittal preia Ilva, cea mai mare oțelărie din Italia

Bogdan Bolojan / 10 iul 2018 / 10:01 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Ministrul italian al Industriei, Luigi Di Maio, a afirmat, luni, că se aşteaptă la o propunere "mult mai bună" de la ArcelorMittal privind locurile de muncă şi protecţia mediului la cea mai mare oţelărie din Europa, Ilva, transmite Reuters. 

Preluarea Ilva de către ArcelorMittal urma să aibă loc la 1 iulie, dar Luigi Di Maio a anunţat amânarea tranzacţiei până pe 15 septembrie. 

"Planul privind locurile de muncă şi protecţia mediului nu este satisfăcător. Ne aşteptăm de la ArcelorMittal la propuneri care să fie mult mai bune", a declarat ministrul italian al Industriei, după o întâlnire cu reprezentanţii companiei şi ai sindicatelor. 

Aproape jumătate din oțelul Italiei, la un singur combinat 

Ilva, aflată în oraşul Taranto din sudul Italiei, producea anual nouă milioane tone de oţel, aproximativ 40% din producţia de oţel a Italiei, şi îl furniza producătorilor auto, de echipamente electrice şi constructorilor de nave. Guvernul italian a preluat, temporar, controlul la Ilva, pentru a supraveghea lucrările de curăţare ale acestei oţelării implicate într-un scandal de poluare. 

ArcelorMittal, cel mai mare producător de oţel din lume, a oferit 1,8 miliarde de euro pentru Ilva şi a acceptat să rezolve problemele cu care se confruntă oţelăria, investind încă 2,3 miliarde de euro pentru modernizare şi tehnologii ecologice. În schimb, ar urma să fie concediaţi 5.500 din cei 14.000 de angajaţi, până în 2023. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23