Arcelor-Mittal, fuziune. Reduceri de personal prin automatizare

Bogdan Bolojan / 12 dec 2017 / 08:57 Salveaza PDF Comentarii

Fuziunea dintre ThyssenKrupp AG şi Tata Steel va determina probabil alte companii din Europa să-şi reducă producţia de oţel, a afirmat Aditya Mittal, şeful diviziei europene a Arcelor-Mittal, într-un interviu acordat publicaţiei germane Handelsblatt

"Fuziunea dintre ThyssenKrupp şi Tata înseamnă reduceri de costuri, combinarea cheltuielilor de cercetare, noi sinergii şi măsuri de restructurare", a declarat oficialul de la ArcelorMittal, cel mai mare producător de oţel din lume. 

Acesta a adăugat: "Din 2000, cererea pentru oţel în Europa este în scădere, eforturile Chinei de a ţine sub control exporturile încep să aibă efecte, iar Arcelor-Mittal a adoptat propriile sale măsuri de reducere a producţiei. Ca rezultat, oţelării ale companiei din Europa lucrează acum la capacitate deplină". 

"Întotdeauna procesul de consolidare este benefic, deoarece duce la scăderea costurilor, îmbunătăţeşte situaţia financiară şi sporeşte concurenţa", a explicat Aditya Mittal. 

Acesta a anunţat că firma investeşte în automatizare pentru ca producţia de oţel să fie mai eficientă şi mai puţin costisitoare. 

În septembrie, ThyssenKrupp AG şi Tata Steel au semnat un Memorandum de înţelegere (MoU) ce prevede combinarea operaţiunilor europene din domeniul oţelului într-o societate mixtă. 

Acest proces va duce la reduceri anuale de costuri de 400-600 milioane de euro (480-720 milioane de dolari), iar în societatea mixtă se va renunţa la aproximativ 4.000 de angajaţi, aproximativ 8% din forţa de muncă, a informat grupul german Thyssenkrupp. Forţa de muncă a entităţii combinate este evaluată la 48.000 de salariaţi. 

Acordul va crea al doilea mare producător de oţel din Europa, după ArcelorMittal. Sediul societăţii mixte, care se va numi Thyssenkrupp Tata Steel, va fi în Olanda. Tranzacţia ar urma să fie finalizată la începutul anului viitor şi va necesita aprobarea UE. 

Grupul ThyssenKrupp este prezent şi în România prin toate cele cinci divizii ale sale, respectiv metalurgie, auto, ascensoare, bunuri industriale şi servicii. 

ArcelorMittal este cea mai mare companie siderurgică şi minieră din lume, prezentă în peste 60 de ţări, în 19 dintre acestea având unităţi proprii de producţie. În România, ArcelorMittal deţine unităţi de producţie la Galaţi, Iaşi, Roman şi Hunedoara, relatează Agerpres.

[citeste si]

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23