Arbitraj video. Burleanu, reacție surprinzătoare

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, miercuri, că nu crede că problemele de arbitraj vor dispărea odată cu introducerea sistemului VAR (video assistant referee) în Liga 1.

"Nu sunt foarte încrezător că nu o să mai avem probleme în arbitraj, decizia va fi una limitată, VAR-ul va depinde tot decizia unei fiinţe umane. Tot arbitrul va fi decisiv", a afirmat Burleanu după ce a ieşit de la Comitetul Executiv al FRF, scrie FRF.

Chiar şi aşa, conducătorul FRF analizează această varianta şi spune că, după implementare sau în cazul unor teste, ar exclude varianta ca un singur meci pe etapă să beneficieze de sistemul VAR.

"Nu au existat până acum discuţii între LPF şi FRF legate de acest subiect, însă CCA a fost împuternicită de mine să verifice softurile, să intre în contact cu alte federaţii care au implementat VAR-ul. Trebuie să se analizeze avantajele şi dezavantajele, costurile de tehnologie, costurile legate de arbitrii care trebuie să facă această treabă. Niciodată nu o să fim de acord ca doar anumite meciuri să fie monitorizate, de aceleaşi condiţii trebuie să beneficieze orice echipă. Să implementăm de la o etapă la alta nu este nici aşa o variantă. Trebuie să vedem dacă vom avea un centru cu birouri şi monitoare pentru implementarea VAR sau vom fixa câte o cameră specială pe fiecare stadion. Şase luni trebuie testat, cel puţin. Să zicem că vom începe să testăm din februarie. Putem testa, dar nu într-un singur meci. Alte federaţii au testat VAR pentru un an de zile. Ai nevoie să testeze acest mecanism, noi vrem să implementăm orice inovaţie", a adăugat Răzvan Burleanu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel