Arahidele, incluse pe lista celor mai periculoase alimente din lume

Arahidele, incluse pe lista celor mai periculoase alimente din lume / Foto: Pexels
Arahidele, incluse pe lista celor mai periculoase alimente din lume / Foto: Pexels

Află în articol de ce arahidele sunt considerate periculoase.

Farandwide.com a făcut o listă cu 25 cele mai periculoase alimente din lume. Deși în acest top sunt incluse unele alimente care în unele cazuri pot cauza moartea, așa cum este casu marzu, un timp de brânză din Sardinia, pe listă apar și arahidele, niște leguminoase consumate de foarte mulți oameni.

VEZI ȘI: Brânza care te poate omorî. Se află pe lista celor mai periculoase alimente din lume și îți poate găuri intestinele

Dacă iubiți arahidele și obișnuiți să le mâncați destul de des, probabil vă întrebați de ce ar fi și acestea incluse într-un top în care apar cele mai periculoase alimente din lume. Ei bine, arahidele apar pe această listă pentru că în lume există foarte multe persoane care sunt alergice la ele. O alergie la arahide nu este o glumă, în special pentru cei 0,6% dintre americani care trăiesc cu această boală. Chiar și urmele de praf de arahide pot face ca o persoană care nu își poate procesa proteinele să sufere tulburări de respirație pe măsură ce gâtul i se umflă, ducând la anafilaxie. Alte simptome includ scăderea tensiunii arteriale (de asemenea periculoasă), leșin și amețeli. Acesta este motivul pentru care copiii nu pot avea unt de arahide în școli sau grădinițe.

De aceea, persoanele care știu că sunt alergice la arahide trebuie să evite consumul lor și să acționeze rapid în cazul în care au o reacție alergică. Este important să se discute cu medicul despre cum să gestioneze alergia la arahide și să se ia măsuri de precauție, cum ar fi evitarea alimentelor care conțin arahide și purtarea unor injecții speciale în cazul în care este necesară intervenția de urgență.

În cazul celor care nu sunt alergici la arahide, acestea chiar sunt recomandate pentru o alimentație sănătoasă. Arahidele sunt o sursă bună de proteine și grăsimi sănătoase și pot face parte dintr-o dietă echilibrată.

Fructele de soc, la fel de periculoase

Un fruct este un fruct, nu? Nu așa de repede! Mănâncă boabele greșite și poți fi lovit de otrăvire alimentară, suferind simptome precum vărsături, greață și diaree.

O boabă deosebit de periculoasă poate fi confundată cu o afinele datorită nuanței sale rotunde, albastre. Dar nu te lăsa păcălit.

Când sunt consumate verzi și crude (în special crude), fructele de soc pot provoca greață, vărsături și diaree severă. Pentru a le mânca în siguranță, fructele de soc trebuie să fie coapte, gătite și lipsite de tulpini sau frunze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel