Aradul a fost inclus în programul 'Oraşe Europene'

Arad a fost inclus în programul 'Oraşe Europene', lansat de Ministerul Culturii, alături de celelalte nouă oraşe care au candidat, fără succes, în prima etapă a competiţiei pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021.

Potrivit lui Gheorghe Falcă, primarul Aradului, în programul 'Oraşe Europene', care reprezintă un program de susţinere adaptat nevoilor de dezvoltare culturală ale fiecărui oraş, au mai fost incluse, alături de Arad, şi oraşele Alba Iulia, Bacău, Brăila, Braşov, Craiova, Iaşi, Sfântu Gheorghe, Suceava şi Târgu Mureş.

Primarul a spus că a avut o întâlnire cu ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, în cadrul căreia s-a discutat despre un program de susţinere adaptat nevoilor de dezvoltare culturală ale oraşului.

'Ministerul Culturii a creat un program naţional intitulat 'Oraşe Europene' în care a intrat şi municipiul Arad. Prin acest program s-a realizat un parteneriat cu oraşele candidate, pe patru direcţii' a spus Gheorghe Falcă.

Edilul a explicat că una dintre direcţii vizează formarea oamenilor care se ocupă de cultura locală. O altă direcţie o reprezintă programul naţional de promovare a filmului de artă şi a filmului românesc în cinematografele din Arad. O a treia direcţie se referă la un parteneriat între Ministerul Culturii şi administraţia publică locală, prin care va fi susţinut un mare eveniment local. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel