APRECIERE CHF. Scrisoarea unui român cu CREDIT în FRANCI ELVEȚIENI

Unul dintre românii cu credite în franci ne-a trimis o scrisoare în care reclamă că principala problemă a celor aflați în situația sa nu este cursul monedei elvețiene, ci "clauzele abuzive" introduse de bănci în contracte.

Autorul scrisorii plătește o rată lunară de 950 de lei, față de cea inițială de 340 de lei și spune că cei care au credite în franci elvețieni nu vor milă, ci eliminarea din contracte a "clauzelor abuzive", precum "comisionul de risc".

Iată scrisoarea unui român cu credit în franci elvețieni:

"Nu cursul ingroapa platitorii de credite CHF, ci clauzele abuzive! Nimeni nu spune asta. O rata este formata astfel, in cazul meu: 100 chf plata datorie (sold), 50 chf dobanda si 50 chf comision de risc.

Clauza abuziva, deoarece in momentul in care banca a fost intrebata de instante ce reprezinta comisionul de risc, nu a avut cum sa-l justifice. Riscurile sunt NUMAI ALE IMPRUMUTATULUI ... . STITI DE CE? Daca nu platesc, banca imi ia casa, daca valuta creste, eu suport asta ... . Banca nu risca in cazul meu de bun platnic. Numai eu risc. Cand au fost intrebati de ce nu se restituie la sfarsitul creditului acest comision in cazul celor care il achita, iar nu au avut raspuns. Nu este admisibil sa platesc aproape 500 de milioane un comision, in conditiile sus amintite.

Vezi și: Moise Guran, atacat de avocatul Gheorghe Piperea

Au incalcat legea de la aceea vreme, nu s-au supus ANPC cand le-a cerut inlaturarea acestui comision, care este de fapt dobanda mascata. Per total este mai scump decat un credit in lei de la aceea data, numai ca banca nu acorda un imprumut in lei celor cu salariu mai mic de 50 de mil in 2007. OUG 50 asta trebuia sa rezolve. Bancile au castigat. Sunt hoti si au fost acoperiti de Banca Nationala, care a avizat astfel de contracte.

NOI ASTA VREM, INLATURAREA COMISIONULUI DE RISC. Asta duce la o rata de nesuportat. Suport cresterea valutara, mi-am asumat si am semnat, dar ... numai are rost sa tot repet.

De ce credeti ca a castigat dl Piperea? Fix de-asta! Oamenii au avut dreptate, dovezi".

Citește și: Sondaj DCNews: Soluții pentru românii cu credite în franci elvețieni. Intră și votează

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel