Apple și Berkshire Hathaway au în cash de 5 ori averea celor mai bogați români

[] []

04 noi 2012 / 10:14
Salveaza PDF Comentarii
Money
Money

Apple și Berkshire Hathaway sunt companiile americane cu cel mai mult cash, nivelul acestuia depășind de aproape cinci ori averea cumulată a milionarilor din Top 300 Capital.

Pentru sfârșitul trimestrului III din acest an, Apple a raportat că deține în cash sau echivalent 117,2 miliarde dolari (91,3 miliarde euro), scrie capital.ro

De asemenea, conglomeratul Berkshire Hathaway al lui Warren Buffett a raportat azi că la finele lunii septembrie deținea în cash 47,8 miliarde dolari (37,2 miliarde euro), cu peste 7 miliarde dolari mai mult decât nivelul de la sfârșitul lunii septembrie.

Prin urmare, cele două mari companii americane dețineau împreună lichidități de 165 miliarde dolari (128,5 miliarde euro).

Potrivit ultimei ediții a Top 300 Capital, averea cumulată a celor mai bogați români era evaluată la 26,5 miliarde euro, în scădere cu 3 miliarde euro sau 10% cât era cu un an înainte.

Astfel, Apple și compania lui Buffett aveau în cash de aproape cinci ori mai mult decât averea totală a bogaților României din Top 300.

Dacă ar fi să ne uităm valoarea de piață, nu doar la cash, doar capitalizarea Apple depășește de circa 16 ori averea cumulată a bogaților României.

Împreună, cele două companii americane au o capitalizare de 757,8 miliarde dolari (590,4 miliarde euro), de peste 22 de ori mai mult decât averea milionarilor din ultima ediție a Top 300 Capital.

VOTEAZA ARTICOLUL

TOP STIRI CELE MAI...Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Vezi versiunea de mobil a siteului

nxt.m