Apple, magazin lângă Samsung

Apple Company
Apple Company

Grupul american Apple Inc, producătorul telefoanelor iPhone, şi-a anunţat intenția de a deschide primul său magazin din Coreea de Sud, o posibilă locaţie fiind la câțiva zeci de metri de cartierul general al principalului său rival, Samsung Electronics Co,.

Apple, care în acest an va aniversa 10 ani de la lansarea pe piaţă a iPhone, a informat într-un comunicat de presă că "este încântat de deschiderea primul Apple Store din Coreea de Sud, unul dintre centrele economiei mondiale şi un lider în domeniul telecomunicaţiilor şi tehnologiei". 

Un purtător de cuvânt de la Apple a refuzat să comenteze cu privire la momentul când va fi deschis magazinul sau unde va fi amplasat. Cu toate acestea, o serie de surse au declarat pentru WSJ că grupul american a analizat mai multe posibile locaţii în cartierul de lux Gangnam din capitala Seul. O posibilă locaţie este la o aruncătură de băţ de cartierul general al Samsung din Gangnam, dar este avută în vedere şi o altă locaţie pe principala arteră de shopping din Gangnam, scrie Agerpres.

Oficial, Apple a publicat un anunţ pe pagina sa de Internet pentru 15 noi locuri de muncă în Coreea de Sud, inclusiv un manager de magazin şi un business manager. Anunţul nu precizează locaţia exactă şi nici unde ar urma să lucreze cei care vor fi angajaţi. 

Până acum Coreea de Sud, a patra mare economie din Asia, a fost o piaţă dură pentru Apple. Vânzările de smartphone sunt dominate de producătorii locali Samsung şi LG Electronics Inc., care împreună controlează 80% din piaţa sud-coreeană de smartphones. Apple nu a furnizat până acum cifre separate privind vânzările sale în Coreea de Sud, piaţă unde se bazează pe operatorii de telefonie mobilă şi comercianţii autorizaţi pentru vânzarea telefoanelor sale.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel