Apple: Franța cere 400 de milioane de euro taxe de la producătorul american

Administrația fiscală din Franța cere 400 de milioane de euro de la filiala din franța a grupului Apple. Producătorul american ar fi evitat plata unor taxe în Hexagon, prin implementarea unor așa numite practici de optimizare fiscală. 

Contactat de AFP, Ministerul francez de Finanţe a refuzat să confirme aceste informaţii, invocând respectarea "secretului fiscal". La rândul său, grupul american a informat că nu a primit nicio notificare fiscală vizând Apple France, una din cele două filiale Apple din Franţa alături de Apple Retail. 

Potrivit săptămânalului "L'Express", grupului american i se cere să plătească suma de 400 milioane de euro în urma unei anchete efectuate de fiscul francez, care a vizat perioada 2011 - 2013, şi care a condus la efectuarea unor percheziţii la birourile din Paris ale Apple în 2014. 

"L'Express" susţine că Apple France nu încasează pe teritoriul francez decât o parte dintre sumele realizate de terţi de pe urma vânzărilor de iPhone, iPad sau MacBook. Astfel, sumele înregistrate în registrele contabile rămân reduse şi o mare parte din bani sunt transferaţi la Cork, Irlanda, o strategie fiscală considerată legală de Apple, dar apreciată de autorităţile franceze ca fiind abuzivă. 

În paralel, gigantul american a fost somat la finele lunii august de Comisia Europeană să ramburseze Irlandei taxe în valoare de peste 13 miliarde de euro reprezentând avantaje fiscale incorecte de care Apple a beneficiat din partea autorităţilor irlandeze, notează Agerpres.

[citeste si]


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel