Apocalipsa taxelor- Cei de la PDL, nebuni. Cresc doar accizele

taxe-si-impozite
taxe-si-impozite

Premierul Victor Ponta a lămurit problema taxelor și impozitelor. El a infirmat unele informații transmise în presă și a subliniat că vin din tabăra lui Traian Băsescu. Premierul a precizat că-și asumă fiecare declarație. 

Premierul a subliniat, la RTV, că "Nu există în noul acord nicio referire la creşteri de taxe şi impozite cu două excepţii, pe care mi le asum şi le susţin. Prima: dacă scădem TVA la pâine, creştem accizele la produse de lux. A fost o măsură a USL, susţinută şi de liberali, şi de PC şi e un preţ corect. Grija noii Direcţii Antifraudă va fi să caute să lovim în zona în care eventual se va crea evaziune. Aici se termină "apocalipsa" taxelor".

Victor Ponta a precizat, la RTV: "Cei de la PDL sunt nebuni dacă spun că vor fi 21 de noi taxe. Ca să nu zic mincinoşi, că i-aş jigni. Comisia Europeană şi FMI au spus un lucru: aţi redus contribuţiile de asigurări la sănătate la pensiile sub 740 de lei. În schimb, pentru toate veniturile, în toată Europa, se plătesc contribuţii de sănătate. Dacă aveţi salariu 5.000 de lei plătiţi 5,5% asigurări de sănătate".

Iată ce a explicat premierul:

- "Pentru chirii nu plăteşte nimeni. Am spus că de la 1 ianuarie 2014 cei care au salariu şi chirii plătesc acel 5,5% la sănătate pentru chirie";

- "Singurul lucru care se aplică de la 1 ianuarie, nu de acum, şi care se aplică în toată Uniunea Europeană: Cei care au şi venituri din chirii plătesc acel 5,5%, CASSU, şi pentru venituri din chirii";

- "Nu există nimic despre drepturile de autor în scrisoarea de intenţie. Sunt minciuni dacă s-a spus aşa ceva";

- "Cele două creşteri sunt accizele la produse de lux şi alcool şi cass-ul la pensionari pentru cass-ul la chirii. Taxa pentru soţia casnică... astea sunt prostii. Nu există aşa ceva în scrisoarea de intenţie".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel