Apelul pentru protestele de Ziua Națională, un eșec. Ciocniri între protestatari și jandarmi în centrul Capitalei

Apelul de a se ieși la proteste de stradă de Ziua Națională a României s-a dovedit a fi un eșec, în condițiile în care, marți seară, în Piața Universității s-au strâns puțin peste 100 de persoane. Cu toate acestea, la un moment dat au apărut ciocniri între forţele de ordine şi manifestanţi, după ce câțiva participanți la protest au forțat cordonul de jandarmi dorind să blocheze traficul în zonă.

Anunțat pe rețelele de socializare pentru seara de 1 Decembrie, inițial, circa 20.000 de persoane confirmaseră participarea la protestele din seara Zilei Naționale.

Însă, marți seară, până la orele 19,00, puțin peste 100 de protestatari, majoritatea tineri, s-au strâns în Piața Universității, unde au scandat mai multe lozinci, legate de sărbătoarea de 1 decembrie, fără să-i uite și pe cei care și-au pierdut viața în tragicul accident de la Clubul Colectiv.

Pe bannerele purtate de aceștia se puteau citi mesaje privind necesitatea eradicării corupției și reformării clasei politice: "Manifest anticorupție", "Jos cu mafia politică", "Singura soluție, încă o revoluție".

În timpul protestului, mai mulţi participanți au încercat să rupă cordonul de jandarmi şi să intre pe partea carosabilă, moment în care au apărut ciocniri între forţele de ordine şi manifestanţi, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache, pentru România TV. 

Forţele de ordine au intervenit pentru a le bloca accesul pe carosabil. 

În urma busculadei, unul dintre jandarmi a fost trântit la pământ. Doar cinci protestatari, "înarmaţi" cu o portavoce, au reuşit să se instaleze pe carosabil.

"O parte a protestatarilor a încercat să forţeze cordonul de jandarmi şi să pătrundă pe partea carosabilă. Acum o lună erau la protest oameni cu copii, femei, faţă de ei trebuia să avem o atitudine de protecţie, de aceea li se permitea accesul pe carosabil. În această seară se întorc foarte mulţi în Bucureşti, e aglomerat, sunt urgenţe medicale şi e nevoie să nu se blocheze traficul. Noi avem obligaţia să aplicăm legea cu bună credinţă şi echidistant faţă de toţi cei care vor să protesteze. Există o limită a bunului simţ, dacă vreţi, şi nu poţi să blochezi o piaţă importantă într-o seară în care oamenii se întorc în Bucureşti", a declarat, la România TV, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel