Apelul lui Negrescu, europarlamentar român, pentru tinerii șomeri

Dezvoltarea economiei digitale trebuie valorificată pentru crearea de locuri de muncă pentru tinerii şomeri, dar fiecare categorie de tineri are nevoie de soluții distincte, bazate pe propriile necesități și așteptări, a afirmat Victor Negrescu la conferinţa pe care a găzduit-o la Bruxelles.

Eurodeputatul a atras atenţia că programele europene pentru combaterea șomajului tinerilor nu dau rezultate fiindcă nu pornesc de la nevoile diferite ale acestora, ci se bazează pe un portret-robot fals şi nerealist.

„Nicio generaţie nu trebuie lăsată în urmă!", a fost apelul lansat de participanții la eveniment, care au solicitat decidenţilor europeni politici concrete și realiste pentru milioanele de tineri europeni din categoria NEETs (tineri care nu sunt nici angajaţi, nici într-un program de şcolarizare sau formare).

„Ştim deja că 19,7% dintre tinerii europeni între 25 şi 29 de ani sunt inactivi, adică nu au un loc de muncă, nu sunt incluşi în sistemul de educaţie sau de formare. În rândul celor de 15-24 de ani, procentul este 12%, iar la categoria 30-35 – de 19,4%. Aceste generaţii pornesc cu un dezavantaj uriaş – sunt deja victimele crizei care a dezechilibrat economia şi societatea europeană. Şi tot ei pot deveni victimele unei crize care abia se conturează: în viitorul apropiat, 90% din locurile de muncă vor necesita abilităţi digitale, estimează experţii. Este vital ca tinerii să fie ghidați și susținuți să se orienteze către acele domenii și meserii care vor fi relevante în anii care vin. Un bun exemplu este economia digitală, care se află în plină dezvoltare, crescând cu 12% pe an. Sectorul ICT generează în fiecare an aproximativ 120.000 de noi locuri de muncă în Europa. În acelaşi timp, există un deficit de specialişti în acest domeniu, care până în 2020 e estimat să ajungă la 800.000. Dar stimularea unei cariere în acest domeniu poate fi un răspuns doar pentru o parte din acești tineri. Mai sunt multe alte categorii care așteaptă soluții potrivite", a afirmat Victor Negrescu.

[citeste si]

Programele europene pentru tineri nu dau rezultate tocmai fiindcă nu iau în calcul caracteristicile diferite ale acestora, consideră eurodeputatul social-democrat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel