Apelul anti-Băsescu al intelectualilor români a strâns peste 170 de semnături

traian_basescu
traian_basescu

Demersul unui grup de intelectuali români, din urmă cu două zile, inițiat împotriva reacțiilor externe față de situația politică actuală din România pe baza unor informații trunchiate, a reușit ca, într-o perioadă foarte scurtă de timp, să strângă peste 170 de semnături ale unor personalități de marcă din diverse domenii ale educației, mass-media, cercetării etc.

Un grup de intelectuali din România a transmis, luni, o scrisoare mai multor oficiali ai instituțiilor europene, în care aceștia și-au exprimat îngrijorarea față de reacțiile externe la recentele evenimente politice din țara noastră, dorind ca reprezentanții Uniunii Europene să înțeleagă că Guvernul nu a subminat statul de drept și nici independența justiției în încercarea de demitere a președintelui Traian Băsescu.

La apelul lansat luni de către grupul de intelectuali români, printre care se regăsesc Acad. Prof. dr. Nicolae Anastasiu, Prof. dr. Liviu Antonesei, Prof. dr. Vasile Astărăstoae, Horia Barna, Dr. Vlad Bedros, Corina Bernic - scriitor, Prof. dr. Zoe Petre, alți savanți, universitari, cercetători în domeniul științelor fundamentale, aplicative și umaniste, scriitori și artiști și-au declarat adeziunea la protestul împotriva dezinformării Uniunii Europene.

Mesajul intelectualilor s-a dorit a fi o formă de protest la pozițiile exprimate de liderii europeni din ultima perioadă, ei susținând că această stare de fapt nu a putut fi formulată decât pe temeiul unor informații înșelătoare sau incomplete cu privire la adevărata natură a situației din România.

Apelul anti-Băsescu al intelectualilor români a fost transmis către Președintele Consiliului European, ES Herman Achille Van Rompuy; Președintele Comisiei Europene, ES Jose Manuel Durao Barroso; Vice-Președintele Comisiei Europene, ES Viviane Reding; Comisarul European pentru Afaceri Interne, ES Cecilia Malmstrom; Secretarul General al Comisiei Europene, Dna. Catherine Day.

Vezi lista celor care avertizează UE că a fost manipulată de președintele suspendat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel