Apel disperat al unui deputat: Este rea-voință, dacă nu chiar sabotaj

Deputatul UNPR de Brăila Dorin Petrea susţine, într-un comunicat de presă remis miercuri, că în cazul în care legislaţia care reglementează achiziţiile clasice, de utilităţi, de concesiuni şi a căilor de atac nu va fi adoptată până în luna aprilie, România nu va mai putea beneficia de finanţarea europeană.

'Este rea-voinţă, dacă nu chiar sabotaj, să blochezi armonizarea acestor legi cu directivele europene în vigoare. Termenul limită este 18 aprilie, însă pachetul de proiecte legislative abia a ajuns la Camera Deputaţilor, iar procedura prevede dezbateri în comisiile de specialitate până la plen. Mai sunt fix cinci săptămână până când riscăm să rămânem fără finanţare europeană. România va pierde finanţarea europeană, dacă nu armonizăm legislaţia achiziţiilor publice până în aprilie', a declarat Dorin Petrea, potrivit Agerpres.

Deputatul UNPR a explicat că Ministerul Fondurilor Europene are o misiune grea în acest context, dar că totul depinde acum de ritmul în care se vor desfăşura dezbaterile parlamentare.

'Sunt legi importante, care au nevoie de dezbateri substanţiale şi care au un mare impact asupra accesării de fonduri europene. Urmează mai multe schimbări în acest domeniu, fiecare axă de finanţare va avea un regulament unic pentru emiterea de ghiduri dedicate solicitanţilor, iar regulile stabilite iniţial nu vor putea fi modificate ulterior. Sperăm că vor fi activate, indiferent de forma în care vor funcţiona, autorităţi de management judeţene, care să informeze şi să ofere sprijin posibililor beneficiari', a explicat parlamentarul UNPR.

Declaraţiile au fost făcute în contextul în care marţi, 1 martie, deputaţii din Comisia pentru Afaceri Europene au avut o întrevedere cu ministrul Fondurilor Europene, Aura Carmen Răducu. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel