Apel din PE pentru protejarea spațiului Schengen. "Sunt împiedicate abuziv"

Europarlamentarul PSD Claudia Țapardel a transmis o interpelare Comisiei Europene cerând ca spațiul Schengen să fie protejat, ca răspuns la controalele la graniță impuse de state precum Austria, Suedia sau Danemarca.

"Am transmis Comisiei Europene că securitatea și libera circulație a cetățenilor UE nu trebuie să fie privite într-o manieră simplistă: una da, alta nu. Putem să le avem pe amândouă și este absolut îngrijorător că în contextul crizei migranților, Consiliul și Comisia Europeană asistă neputincioase la posibila dezintegrare a spațiului Schengen", a declarat eurodeputata.

Interpelare transmisă de Claudia Țapardel

"În ultimele luni afluxul de imigranți care au ajuns în Statele Membre UE a crescut exponențial, depășind pragul psihologic de un milion la sfârșitul anului trecut. Acest lucru a determinat unele dintre statele membre, cum ar fi Danemarca, Suedia sau Austria să reintroducă temporar controlul la frontiere. Pe termen lung, persistența acestor măsuri ar putea pune în pericol viabilitatea Acordului Schengen și libera circulație a persoanelor și mărfurilor în UE", se arată în interpelarea transmisă de Claudia Țapardel Comisiei Europene.

În contextul preluării președinției Consiliului Uniunii Europene de către Olanda, Claudia Țapardel a sesizat lipsa de pe lista de priorități a protejării integrității și continuității spațiului Schengen.

"Schengen rămâne o întrebare fără răspuns din partea Consiliului și Comisiei Europene, nu numai pentru România și pentru Bulgaria care sunt împiedicate abuziv să intre în Schengen, dar și pentru restul statelor membre care consideră că Europa unită nu poate exista fără asigurarea dreptului fundamental la liberă circulație pentru toți cetățenii săi", a punctat Claudia Țapardel, eurodeputată PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel