Apel din PE împotriva divizării: Ar trebui să ne îngrijoreze

Europarlamentara PSD Claudia Țapardel subliniază că nu ar trebui să fim divizați de criza refugiaților și că avem nevoie de un Schengen puternic care să cuprindă și România.

În cadrul plenarei de la Strasbourg a Parlamentului European, eurodeputata Claudia Țapardel a depus o declarație scrisă prin care atrage atenția asupra pericolului diviziunii europene, în contextul în care tot mai multe țări din Europa au reinstituit controalele la graniță. "Măsurile luate de diverse State Membre ar trebui să ne îngrijoreze. Închiderea frontierelor este o decizie greșită, lipsită de viziune și, mai ales, împotriva a tot ceea ce înseamnă Uniunea Europeană. La o problemă de asemenea magnitudine avem nevoie de o soluție europeană, nu de un mozaic de soluții divergente", a declarat Claudia Țapardel. 

[citeste si]    

Eurodeputata a subliniat că spațiul Schengen trebuie privit ca parte din soluție, nu ca sursa problemelor cu care se confruntă azi Uniunea Europeană: "Trebuie să ne amintim în primul rând cum arăta continentul nostru înainte de Schengen. Instituirea acestuia a adus un suflu nou libertăților europene, făcând un pas uriaș către crearea pieței unice. Prin eliminarea controalelor vamale s-au pierdut cozile interminabile de la granițele dintre state și s-au câștigat timp și prosperitate pentru cetățeni. Prioritatea noastră ar trebui să fie securizarea frontierelor exterioare ale UE și nicidecum să ne baricadam la nivel de stat".

România îndeplinește toate criteriile de aderare la Schengen

"Un Schengen puternic trebuie să includă toate Statele Membre", este de părere Claudia Țapardel. "România și Bulgaria au dovedit deja de nenumărate ori că îndeplinesc toate criteriile de aderare. Dincolo de faptul că acceptarea lor ar da semnalul că toate Statele Membre sunt egale între ele, am putea în sfârșit să ne concentrăm eforturile în vederea întăririi frontierelor europene. Criza refugiaților nu ar trebui să ne divizeze. Acum mai mult decât oricând, trebuie să dovedim că suntem uniți în interior, dar și că putem să răspundem provocărilor care vin de dincolo de granițele UE", a conchis Claudia Țapardel. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel