Apel către PPE, după susținerea închiderii Antenei 3

Antena 3 logo
Antena 3 logo

Europarlamentul Corina Crețu a făcut un apel către PPE după ce Cristian Preda a susținut închiderea postului de televiziune Antena 3. 

"Prin declaraţiile sale agresive, dl. Preda ne arată că deschide lista de candidaţi ai modelului Traian Băsescu de a face politică. Vorbim despre o ieşire profund anti-europeană, anti-democratică, avută de dl. Cristian Preda, care a declarat că ar închide Antena 3", a spus Corina Crețu.

Europarlamentara PSD a adăugat că Cristian Preda, europarlamentar PPE, "nu a învăţat nimic în cei 5 ani de mandat din Parlamentul European, că a stat degeaba la Bruxelles. Aş vrea să aflu părerea conducerii PPE despre dorinţa exprimată public a unui membru şi candidat PPE de a închide un post TV din România". Ea și-a exprimat speranța unei reacții din partea PPE. 

"Libertatea de exprimare este unul dintre pilonii oricărui stat democratic, civilizat, din Europa. Subordonaţii lui Traian Băsescu, preluând modelul patentat de acesta, doresc o presă aservită, tăcută şi, iată, vor să închidă gura celor care îi contestă. Nu este primul şi, din păcate, sunt convinsă că nu va fi nici ultimul atac lansat la adresa mass media româneşti de domnul Preda şi echipa domniei sale. Eu îmi asum să semnalez fiecare astfel de derapaj, invitându-i pe cetăţenii români să îi taxeze pe aceşti cenzori ai libertăţii de exprimare pe 25 mai, la vot, acolo unde îi va durea cel mai tare. Dl. Preda, prin retorica şi agresivitatea pe care le promovează constant în spaţiul public, nu ar avea ce să mai caute în Parlamentul European. După 25 mai, dl. Preda ar trebui să stea acasă, să se uite la televizor, pe ce post TV doreşte domnia sa, în niciun caz să reprezinte România la Bruxelles", a mai spus Corin Crețu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel