APCE. Cezar Preda (PNL), acuze grave. Raport devastator: ”M-am AUTOSUSPENDAT!”

Foto: buzaumedia.ro
Foto: buzaumedia.ro

Cezar Preda (PNL) este acuzat de un organism de anchetă că are interese personale cu privire la Azerbaijan.

Organismul de anchetă a fost format din foști judecători CEDO. Aceștia îl acuză într-un raport pe liberaul Cezar Preda că în momentul în care a fost raportor al APCE în Azerbaidjian ar fi avut un comportament neadecvat și și-a urmărit interese de afaceri în Baku, Azerbaidjian. 

„De exemplu, potrivit declaraţiilor martorilor, a arătat un interes personal cu privire la ţară, invitându-şi chiar membrii familiei să-l însoţească în misiune; costurile şederii sale au fost acoperite într-o manieră neobişnuită; nu a fost activ în misiunea sa şi nu a participat la mai multe evenimente oficiale, deşi în acelaşi timp se deplasa prin ţară, în afara aranjamenetelor oficiale de protocol ale APCE”, sunt doar o parte din acuzele prezentate în raport. 

El mai e acuzat că nu a răspuns la convocări în timpul anchetei cu privira la interesele de afaceri din Baku. Liderul PNL a vorbit despre acest raport la Antena 3. El a catalogat acuzele ca inepții.

„E o situație care mă afectează foarte puternic, atât din punct de vedere politic cât și moral. Vreau să fac două precizări. Sunt acuzat pentru abateri de la codul de etică. (...) În luna octombrie 2017 am prezentat cel mai critic raport asupra Azerbaidjianului și am respins toate amendamentele făcute de cei din Azerbaidjian. E rezultatul unei munci. În al doilea rând nu fost sub nicio formă acuzații de corupție”.

„Familia fost în Azerbaidjian în timpul Jocurilor Europene când au fost foarte mulți români. Toate costurile au fost acoperite de noi din bugetul familiei, Comisia știe”, a mai adăugat Preda.

„Respect raportul, eu am fost unul care a susținut în comitetul prezidențial ca aces raport să fie făcut public. În martie eu am votat la Paris în biorul APCE ca cei care au refuzat să conlucreze cu acești judecători pe care i-am cunoscut și eu ieri să se autosuspenze. Ați mai văzut un om care să se sinucidă în direct?”, mai spune liberalul.

Întrebat dacă s-a autosuspendat, Preda a precizat că ”bineînțeles, de aseară”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel