Țapardel - Preda, `PRIGONIT`. ”Nu este posibil...”

Europarlamentara PSD Claudia Țapardel reacționează după ce Cristian Preda s-a declarat prigonit pentru că i s-au cerut explicații cu privire la atitudinea sa de la Bruxelles față de țara pe care o reprezintă, România. 

”Europarlamentarul Cristian Preda se consideră `prigonit` deoarece a primit o solicitare din partea Consiliului de Onoare al Ordinului Naţional `Steaua României` să dea explicații cu privire la atacurile constante de defăimare și dezinformare lansate la adresa propriei țări. Consider că este absolut firească și normală solicitarea Consiliului de Onore al Ordinului Național `Steaua României`” subliniază europarlamentara PSD Claudia Țapardel. 

”Îți denigrezi, în mod intenționat, propria țară”

Social-democrata a mai transmis de la Bruxelles că ”nu este posibil să te bucuri de o asemenea distincție și onoare din partea țării tale, iar tu, din poziția de reprezentare publică pe care o deții la Bruxelles, să îți denigrezi în mod intenționat propria țară și să soliciți Parlamentului European, nici mai mult, nici mai puțin, decât suspendarea dreptului de vot al României în Consiliu, un drept fundamental pentru orice stat membru al Uniunii Europene. De asemenea nu putem uita nici de solicitarea acestuia de a restricționa dreptul României de a beneficia de fondurile europene nerambursabile.”

(w670) Claudia Ț 

Ce uită Cristian Preda 

”Domnul Preda uită faptul că a primit din partea României un mandat de europarlamentar cu scopul de a apăra și proteja interesele cetățenilor români la Bruxelles, și nu pentru a face rău și a produce prejudicii de imagine acestei țări.” a mai subliniat Claudia Țapardel. 

[citeste si]

Europarlamentara a conchis, amintind: ”De asemenea revin la propunerea pe care am făcut-o săptâmâna trecută și anume că este necesară adoptarea unui act normativ cu scopul reglementării declarațiilor care afectează grav imaginea statului român pe plan internațional. Și că, de asemenea, ar fi benefică luarea în calcul și a posibilității ca persoanele aflate în funcții publice, care afectează grav imaginea statului român și aduc atingere intereselor României pe plan internațional, să fie revocate din aceste funcții și să nu mai aibă posibilitatea de a ocupa ulterior o funcție de demnitate publică sau de reprezentare a României la nivel național sau european.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel