AP NATO. Jens Stoltenberg spune care e contribuţia importantă a României

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a salutat luni, în sesiunea anuală a Adunării Parlamentare a NATO, contribuţia importantă a României la Alianţa Nord-Atlantică, remarcând participarea ţării noastre la misiunile din Kosovo şi Afganistan şi alocarea de către Bucureşti a 2% din PIB pentru apărare.

În discursul său din plenul AP-NATO, Stoltenberg a punctat, de asemenea, importanţa găzduirii de către România a unor componente ale apărării antirachetă.

Încep prin a mulţumi României pentru găzduirea acestei reuniuni şi pentru contribuţiile numeroase şi foarte solide la Alianţă, la apărarea şi siguranţa noastră comune. România este importantă în foarte multe privinţe - contribuţia ei la misiunile din Afganistan şi Kosovo, ca gazdă a sistemului nostru de apărare balistică prezent aici şi pentru că doreşte să cheltuiască 2% din PIB pentru apărare. Aşadar, România doreşte să menţină în siguranţă cei aproape 1 miliard de cetăţeni ai (statelor, n.r.) NATO, a spus oficialul NATO.

În intervenţia sa, Jens Stoltenberg a subliniat importanţa alocării de fonduri mai consistente domeniului apărării de către ţările membre şi în contextul apariţiei de noi ameninţări la adresa securităţii. Astfel, el a menţionat că în 2016 doar cinci ţări aliate alocau cel puţin 2% din PIB (obiectiv stabilit la summitul NATO din Ţara Galilor, din septembrie 2014) şi a salutat decizia României de a aloca 2% din PIB în acest an, acest prag urmând să fie atins şi de Letonia şi Lituania în 2018. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel