Anxietatea, un șoc pentru creier. Cauza unor boli cumplite

Zodii care nu fac faţă stresului
Zodii care nu fac faţă stresului

Un nou studiu dezvăluie riscul de accident vascular cerebral în cazul persoanelor care suferă de anxietate. Acest risc este mai mare la femei decât la bărbați. 

Studiul a fost realizat în colaborare de cercetători de la Universitatea din Edinburgh (Marea Britanie) și de la Universitatea din Brisbane (Australia). Ei au constatat că adulții de peste 45 de ani care suferă de anxietate sau depresie prezintă un risc crescut de accident vascular cerebral sau infarct. 

Faptul că stresul afectează inima este cunoscut de mult timp. Pentru acest studiu cercetătorii au vrut să afle dacă anxietatea, o suferință psihologică adesea declanșată de stres, are un efect distrugător și asupra creierului. Ei au evaluat un grup de 221.677 de participanți în vârstă de peste 45 de ani, monitorizând nivelul de stres, tulburările psihologice și apariția bolilor cardiovasculare de-a lungul anilor. Astfel au observat că suferințele de natură psihologică precum anxietatea sau depresia provoacă un risc major de boli cardiovasculare. 

Mai exact, s-a constatat că femeile care suferă de anxietate prezintă un risc cu 44% mai mare de accident vascular cerebral, în timp ce bărbații cu aceeași problemă - un risc cu 30% mai mare de infarct. 

Cercetătorii atrag atenția persoanelor cu anxietate, atacuri de panică, fobii, să nu ignore aceste probleme și să urmeze tratamente de specialitate pentru a evita efectele dăunătoare asupra creierului și inimii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel