Anvelopele Nokian Tyres te ajută să fii pregătit pentru iarna care urmează

Condițiile meteorologice ale iernilor din Europa centrală s-au dovedit capricioase și adesea imprevizibile, în ultimii ani. De aceea, ca în fiecare iarnă, alegerea anvelopelor potrivite este esențială. Nokian Tyres, prezintă o gamă extinsă de anvelope de iarnă care înfruntă intemperiile și variațiile rapide de temperatură caracteristice iernilor din Europa centrală. 

Selecția de anvelope de iarnă pregătită de Nokian Tyres pentru sezonul următor este cea mai cuprinzătoare de până acum. Producătorul finlandez adaugă câteva dimensiuni noi vârfului său de gamă destinat pieței din Europa centrală, WR A4. Anvelopa WR A4, concepută pentru automobilele sport, combină într-un mod optim manevrabilitatea înaltă cu aderența fiabilă pe timp de iarnă, oferind un maxim de siguranță și confort la volan. Varietatea dimensiunilor acestei anvelope de iarnă premium include și dimensiuni potrivite pentru automobilele electrice.

„Anul acesta oferta noastră de anvelope de iarnă pentru autoturisme este cea mai cuprinzătoare de până acum. Anvelopele premium Nokian Tyres deja acoperă un incredibil procent de 97% din totalul dimensiunilor de anvelope pentru autotusimele de pe piața europeană. În sezonul de iarnă al acestui an, posesorii noilor modele de automobile precum Audi Q5, BMW 5, Škoda Kodiaq sau MINI Cooper Countryman vor putea, de asemenea, să se bucure de anvelopele noastre de iarnă," declară Hannu Liitsola, Managing Director la Nokian Tyres CE.

Expert în anvelope de iarnă

Nokian, fiind cel mai nordic producător de anvelope, este expert în conceperea de anvelope de iarnă care să facă față oricărui tip de condiții meteorologice specifice sezonului rece. De la dezvoltarea de către producătorul finlandez a primei anvelope de iarnă din lume, în urmă cu mai bine de 80 de ani, s-au realizat numeroase îmbunătățiri și progrese tehnologice în scopul de a garanta siguranța la volan. În plus, garanția satisfacției oferită tuturor clienților săi, plasează anvelopele de iarnă premium Nokian Tyres printre anvelopele de top de pe piața europeană, din punct de vedere al calității.

„Ca pionier în industria anvelopelor, Nokian Tyres a dezvoltat pentru posesorii de automobile electrice cea mai eficientă anvelopă de iarnă din industria auto, din punct de vedere energetic. Potrivit sistemului european de etichetare a anvelopelor, noul model Nokian Hakkapeliitta R2 este cea mai bună anvelopă din clasa A în ceea ce privește eficiența privind consumul de combustibil. Această nouă generație a anvelopei de iarnă Hakkapeliitta, beneficiază de o gamă de dimensiuni extinsă, se caracterizează prin aderență de primă clasă și include dimensiuni special concepute pentru vehiculele electrice i3 și cele hibrid i8, ale mărcii BMW," explică Matti Morri, Technical Customer Service Manager la Nokian Tyres. O altă inovație recentă este reprezentată de tehnologia Aramid Sidewall. Fibra de aramidă folosită de Nokian Tyres în compusul din care este realizat flancul anvelopei fortifică flancul, permițându-i să reziste mai bine la impact și tăieturi. Flancurile cu fibră de aramidă împreună cu garanția Aramid au devenit o inovație cunoscută printre șoferii din ce în ce mai popularelor automobile SUV, oferindu-le acestora posibilitatea de a conduce fără griji atât pe teren accidentat, cât și în oraș.

[citeste si]

Testarea în condiții extreme garantează calitatea anvelopelor

Testarea extensivă în condiții extreme de iarnă a devenit unul dintre parametrii principali de calitatea pentru toate produsele Nokian Tyres. Centrul de testare Nokian Tyers, cu o denumire predestinată – White Hell („Iadul alb") - este locul în care Nokian Tyres realizează testarea completă a anvelopelor sale de iarnă pe zăpadă, gheață și zloată. Această locație unică se întinde pe o suprafață de peste 700 hectare de câmpie acoperită de zăpadă, în localitatea Ivalo, Laponia, dincolo de Cercul polar de nord. Aici sunt testate peste 20.000 de anvelope și sunt parcurși peste 40.000 kilometri pe pistele de testare, într-un singur sezon. Doar prin testarea aprofundată se pot distinge anvelopele cu performanțe extraordinare de anvelopele mediocre, ceea ce asigură anvelopelor de iarnă Nokian cele mai bune caracteristici din punct de vedere al siguranței din întreaga lume.

Inovațiile Nokian Tyres pentru anvelopele de iarnă premium

Pe un traseu provocator pe timp de iarnă, un singur lucru este esențial: să poți opri la timp, în cazul unei situații neprevăzută. De aceea caracteristicile anvelopelor de iarnă premium Nokian Tyres includ mai multe inovații care sporesc siguranța și confortul la volan, reduc zgomotul din habitaclu și eficientizează consumul de combustibil:

Tehnologia cu lamele cu perfomanță funcțională – Fiecare bloc al benzii de rulare şi fiecare lamelă au forme precise şi funcţii concrete, ceea ce se reflectă în aderenţa şi manevrabilitatea excelentă a anvelopei. Utilizată la modelul Nokian WR A4.

Canelurile blocurilor centrale - Canalele adânci și deschise de pe blocurile centrale măresc aderența în condiții extreme de iarnă. Canalele îndepărtează în mod eficient zloata și apa dintre anvelopă și șosea, ceea ce previne deraparea pe mâzgă și acvaplanarea. Utilizată la modelele Nokian Weatherproof și Nokian Weatherproof SUV.

Indicatorul de siguranță pe timp de iarnă (WSI - Winter Safety Indicator) - Numerele de pe suprafața centrală a anvelopei indică cât de mult din adâncimea canelurii rămâne pe banda de rulare. Simbolul cu fulgul de nea al indicatorului WSI rămâne vizibil la o adâncime a canelurii de patru milimetri. Odată ce fulgul de nea s-a uzat, șoferul trebuie să achiziționeze anvelope noi pentru a fi în siguranță la volanul automobilului său. Utilizată la modelul Nokian WR A4.

Tehnologia silent sidewall - Zona special creată pe flancul anvelopei ajută la filtrarea zgomotului și a vibrațiilor de pe suprafața de contact, reducând nivelul de zgomot resimțit în habitaclu. Utilizată la modelele Nokian WR A4, Nokian WR D3, Nokian WR D4.

Tehnologie cu flancuri cu aramidă – durabilitate sporită a anvelopelor pentru şoferii de SUV. Toate anvelopele premium SUV Nokian Tyres beneficiază de tehnologia unică cu flancuri din aramidă. Fibra de aramidă folosită în compusul din care este realizat flancul anvelopei fortifică flancul, permițându-i să reziste mai bine la impact și tăieturi, care pot duce în cele din urmă la perforarea anvelopei. Acelaşi tip de material se utilizează, de asemenea, şi în industria aeronautică şi militară. Utilizată la modelele Nokian Weatherproof SUV, Nokian WR SUV3.

Tehnologia Coandă - Designul curbat, similar cu cel al unei rampe, al blocurilor benzii de rulare de pe umărul interior al anvelopei ghidează și accelerează fluxul de apă de pe canalele longitudinale spre canalele transversale. Proprietățile excelente de prevenire a acvaplanării sunt păstrate chiar dacă anvelopa se uzează. Utilizată la modelul Nokian WR A4.

Caneluri stabilizatoare cu înălţimi variabile - Stabilitatea la rulare este sub control deplin. Stabilizatoarele profilate de pe blocurile benzi de rulare, poziționate lângă nervura centrală a profilului, sporesc stabilitatea și manevrabilitatea pe carosabil uscat şi prin urmare determină o precizie ideală în ceea ce priveşte răspunsul la comenzile conducătorului auto. Totodată, acestea împiedică prinderea pietricelelor în canalele profilului. Utilizată la modelul Nokian WR SUV3.

Uleiuri rafinate - În producerea anvelopelor sunt utilizate exclusiv uleiuri rafinate, niciun produs chimic, toxic sau cancerigen nefiind utilizat în procesul de fabricație. Nokian Tyres este pionier în domeniul său în ceea ce privește protecției mediului înconjurător și este primul producător mondial de anvelope care a introdus în procesul său de fabricație uleiurile rafinate, aromatice. Utilizate la toate produsele Nokian Tyres.

Anvelopele de iarnă premium Nokian Tyres pot fi achiziționate din rețeaua de magazine Vianor, distributor oficial Nokian Tyres, cât și de la dealerii săi autorizați.

Despre Nokian Tyres

Nokian Tyres a fost fondată în 1988, însă își are rădăcinile în anul 1898, când a fost înființată Suomen Gummitehdas Oy sau Fabrica de cauciuc finlandeză. Compania este cel mai nordic producător de anvelope din lume. Promovează și facilitează șofatul în siguranță, în condiții exigente. Anvelopele inovatoare pentru autoturisme de pasageri, camioane și mașini grele, sunt comercializate în special în zonele cu zăpadă, împădurite, și cu condiții de șofat dificile din cauza anotimpurilor schimbătoare.

În 2015, cifra de afaceri netă a companiei a fost de aproximativ 1,4 miliarde euro, iar la finalul anului numărul angajaților a fost de 4.400. Acțiunile Nokian Tyres sunt listate la bursa Nasdaq Helsinki. Unitățile de producție se află în Finlanda și Rusia. La sediul central din Nokia, Finlanda, are loc dezvoltarea centralizată a produselor, sunt finalizate prototipurile și sunt efectuate testele. Toate produsele sunt dezvoltate conform obiectivelor de siguranță durabilă și de respectare a mediului pe parcursul întregului ciclu de viață al produsului. Sediul central al Nokian Tyres se află în Nokia, Finlanda, iar sediul european este la Praga.

Pentru mai multe detalii despre companie, vă rugăm vizitați: www.nokiantyres.com

Mai multe infomații despre anvelopele de iarnă Nokian Tyres, cât și fotografii la rezoluție înaltă sunt disponibile aici: https://www.nokiantyres.com/tyres/passenger-car/winter-tyres/ Fotografii ale tuturor anvelopelor Nokian Tyres și alte materiale sunt disponibile aici: Nokian Tyres Public Press Room Contacte media Pentru mai multe informaţii, vă rugăm contactaţi: Adriana Brutaru, Account Manager McCann PR, 0735 313 408, [email protected] Zuzana Michalová, PR manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 855, [email protected]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel