Anunț îngrijorător după scandalul Astra Asigurări: "Piața este cangrenizată”

Vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Mircea Ursache, a făcut un anunț îngrijorător cu privire la piața asigurărilor din România.

Mircea Ursache a declarat, la Sinaia, că lipsa de supraveghere și control a fost, de ani de zile, problema pieței asigurărilor, care este în momentul de față "cangrenizată" la un nivel mult mai mare decât cel indicat de recentele scandaluri de la Astra și Carpatica Asig, scrie capital.ro.

"Situația nu este doar la Astra Asigurari și Carpatica. Problemele sunt extinse", a spus Ursache.

Potrivit afirmațiilor sale, ASF va continua verificările la companiile din piață, un indiciu pentru găsirea celor cu probleme fiind întârzierile la plata daunelor și numărul mare de reclamații.

VEZI ȘI: Dan Radu Rușanu, președinte ASF: Legăturile dintre Astra Asigurări și CNADNR. “Demisia, la dispoziția Parlamentului”

"Elementul principal de analiza este pe zona asigurărilor obligatorii auto (RCA). Când vorbești de mii de reclamații pe an e deja o problemă de fond", spune vicepreședintele ASF. Societatea cu cele mai multe reclamații, după Astra, este Euroins, dar și alte companii de asigurari au un număr îngrijorator de reclamații transmise de către clienți la ASF.

Mircea Ursache a mai spus că fosta conducere Astra a transmis informații eronate la ASF, inclusiv declarații false, pentru care autoritatea a sesizat și organele de urmarire penală și că a făcut demersuri către autoritatea de supraveghere din Insulele Cayman pentru a afla detalii despre polița de reasigurare încheiată de Astra cu off-shore-ul Panamerican Re.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel