Anunț de la Bruxelles despre prețurile la energie. Dan Nica: Moment CRUCIAL. Să stopăm URGENT creșterea

Anunț de la Bruxelles despre noile strategii în enegie, la nivelul UE
Anunț de la Bruxelles despre noile strategii în enegie, la nivelul UE

Apel în Parlamentul European. Socialiștii și democrații transmit ferm că trebuie stopată creșterea prețului la energie.

Comisia Europeană (CE) a transmis o serie de măsuri pentru eficientizarea termică a clădirilor, pentru sprijinirea inițiativelor în favoarea resurselor regenerabile și a gazelor cu emisii scăzute de carbon, precum și pentru reducerea emisiilor de metan. Măsurile sunt apreciate de socialiștii și democrații din PE, în contextul în care CE a adoptat, în 15 decembrie, un set de propuneri legislative pentru a decarboniza piața gazelor din UE și pentru a asigura securitatea energetică în întreaga Uniune Europeană. 

”Să revenim la un nivel anterior crizei, suportabil pentru populație”

Dan Nica, purtător de cuvânt al S&D, subliniază că pachetul energetic vine într-un moment crucial, în care este absolut necesar să fie stopată creșterea prețurilor la energie. 

”Noul pachet energetic vine într-un moment crucial, deoarece trebuie să stopăm urgent creșterea prețurilor la energie, să revenim la un nivel anterior crizei, suportabil pentru populație și să evităm adâncirea sărăciei celor vulnerabili, adaptând, în același timp, infrastructurile energetice pentru neutralitatea climatică. În acest scop, este nevoie de o gamă largă de măsuri coerente. Clădirile trebuie să fie echipate adecvat și să devină eficiente din punct de vedere energetic, pentru a păstra căldura și pentru a fi în conformitate cu tranziția energetică. Nu în ultimul rând, sunt necesare eforturi comune la nivelul UE pentru a asigura securitatea aprovizionării și pentru a reduce explozia prețurilor la energie. Ca socialiști și democrați, în Parlamentul European ne vom asigura că dimensiunea socială este integrată corespunzător în acest pachet legislativ”, a declarat europarlamentarul Dan Nica, purtătorul de cuvânt al S&D în Comisia pentru industrie, cercetare și energie a Parlamentului European.

Piața hidrogenului, un obiectiv principal, cu două etape: înainte și după 2030

Comisia Europeană a adoptat propuneri legislative pentru decarbonizarea pieței prin facilitarea introducerii gazelor din surse regenerabile și cu emisii scăzute de carbon, inclusiv a hidrogenului, în vederea asigurării siguranței energetice pentru toți cetățenii Europei. În plus, monitorizează Strategia UE privind metanul, precum și angajamentele sale internaționale privind propunerile de reducere a emisiilor de metan în sectorul energetic în Europa și în lanțul global de aprovizionare. Un obiectiv principal este piața hidrogenului, dar și de a crea, în acest context, un mediu propice pentru investiții și de a permite dezvoltarea unei infrastructuri dedicate. Vor fi două etape: înainte și după 2030, care vor acoperi, în principal, accesul la infrastructurile de hidrogen, separarea activităților de producție și transport de hidrogen și stabilirea tarifelor.

Cum se va face trecerea de la rețeaua de gaze existentă la cea a gazelor din surse regenerabile

Este creată, în acest scop, o rețea europeană a operatorilor de pe piața de hidrogen, numită ENNOH, pentru a promova o infrastructură dedicată hidrogenului, coordonării transfrontaliere și construirii de rețele de interconectare, precum și pentru elaborarea normelor tehnice specifice. Prin această nouă rețea, se va facilita accesul gazelor din surse regenerabile și cu emisii scăzute de carbon la rețeaua de gaze existentă, prin eliminarea tarifelor pentru interconexiunile transfrontaliere și prin reducerea tarifelor la punctele de injecție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel