Anunțul făcut de ANAF: Mâine e ultima zi!

Persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA, stabilite în România, care au efectuat importuri, respectiv achiziþii intracomunitare de bunuri/servicii în alt stat membru al Uniunii Europene, în anul 2015, mai au o zi pentru a solicita rambursarea taxei pe valoarea adaugatã aferentã acestora.

Pentru a obține rambursarea TVA în statul membru de rambursare, persoana impozabilã stabilitã în România completeazã și transmite statului membru respectiv, pe cale electronicã, prin intermediul portalului electronic pus la dispoziție de ANAF, formularul 318 "Cerere de rambursare a taxei pe valoarea adãugatã pentru persoanele impozabile stabilite în România".

Perioada de rambursare este de maximum un an calendaristic și de minimum 3 luni calendaristice. Cererile de rambursare pot însã viza o perioadã mai micã de 3 luni, în cazul în care aceasta reprezintã perioada rãmasã pânã la sfârșitul anului calendaristic.

În cazul în care cererea de rambursare vizeazã o perioadã de rambursare mai micã de un an calendaristic, dar mai mare de 3 luni, cuantumul TVA pentru care se solicitã o rambursare nu poate fi mai mic de 400 de euro sau echivalentul acestei sume în moneda naționalã a statului de rambursare.

În cazul în care cererea de rambursare se referã la o perioadã de rambursare de un an calendaristic sau la o perioadã rãmasã dintr-un an calendaristic, cuantumul TVA nu poate fi mai mic de 50 de euro sau echivalentul acestei sume în moneda naționalã a statului de rambursare.

Formatul electronic al formularul 318 "Cerere de rambursare a taxei pe valoarea adãugatã pentru persoanele impozabile stabilite în România", se obține prin folosirea programului de asistenþã, care poate fi descãrcat de pe portalul ANAF, secțiunea Info UE/Rambursãri TVA din UE.

Pentru transmiterea cererii, contribuabilii trebuie sã deþinã un certificat digital calificat obținut de la furnizorii acreditați sau sã benficieze de serviciile unui deținãtor de certificat digital calificat.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy