Anunț de la Guvern, dacă CCR decide alegeri locale în două tururi

Ministrul Finanţelor, Anca Dragu, a declarat, miercuri, că, în cazul în care Curtea Constituţională a României (CCR) va decide că alegerile locale se vor desfăşura în două tururi de scrutin, Guvernul are la dispoziţie mai multe modalităţi de finanţare, precum fonduri de rezervă şi cheltuieli anticipate din propriile bugete ale ordonatorilor principali de credite.

'Rectificarea bugetară, conform legislaţiei în vigoare, conform legii responsabilităţii fiscale, are loc după minim şase luni de la aprobarea Guvernului. Deci rectificarea bugetară poate avea loc undeva în luna iulie - începutul lunii august. Desigur, există alte modalităţi pe care le putem avea în vedere în funcţie de decizia Curţii Constituţionale', a spus Anca Dragu, într-un briefing la Palatul Victoria, întrebată dacă Guvernul ar putea, la începutul lunii iunie, să rectifice bugetul alocat alegerilor.

Ministrul Finanţelor a subliniat că există şi alte modalităţi de a avea alocări pentru o eventuală desfăşurare a alegerilor locale în două tururi, relatează Agerpres.

'Avem la dispoziţie fonduri de rezervă sau avem la dispoziţie cheltuieli anticipate din propriile bugete ale ordonatorilor principali de credite', a explicat Dragu. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel