Anunț de la Bruxelles: Se pregătește chemarea României la Curtea Europeană de Justiție

Comisarul european pentru politică regională Corina Crețu a declarat vineri, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Bistrița, că Directoratul General pentru Mediu din cadrul Comisiei Europene pregătește chemarea României în fața Curții Europene de Justiție în problema managementului deșeurilor.

"Există mari probleme în managementul deșeurilor. DG Environment (Directoratul General pentru Mediu) deja pregătește pentru a merge cu acest caz la Curtea Europeană de Justiție pentru că, din păcate, 90% din deșeurile din România nu sunt colectate corespunzător. Avem 370 milioane de euro pentru acest domeniu, dar nu știm unde, cum să investim, pentru că (...) nu avem această hartă a nevoilor în domeniul deșeurilor", a spus Crețu, relatează Agerpres.

România a fost avertizată de Comisia Europeană încă din toamna anului trecut asupra problemelor privind managementul deșeurilor, având în vedere că există depozite ilegale de deșeuri ce pot afecta sănătatea oamenilor și a mediului înconjurător.

Corina Crețu a efectuat vineri o deplasare în județul Bistrița-Năsăud, alături de vicepremierul Vasile Dîncu, ocazie cu care a vizitat Policlinica Bistrița și Spitalul de Urgență Județean Bistrița.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel