Antonescu: PNL cere respingerea amnistierii. CCR l-a contrazis pe Băsescu

Crin Antonescu a declarat, luni, că va propune aducerea pe ordinea de zi a proiectului de lege pentru amnistierii și gratierii, pentru a fi pus în discuție și respins. Liderul PNL a mai subliniat că CCR l-a contrazis pe Traian Băsescu în ceea ce privește declarațiile potrivit cărora articole din noua Constituție ar fi un atentat la statul de drept. 

Crin Antonescu a declarat ca "am convenit cu colegii, deputații liberali din comisia juridică a Camerei Deputaților, să propună aducerea pe ordinea de zi a proiectului de lege pentru amnistiere și gratiere a Camerei, să fie pus în discuție și să fie respins, pentru a nu plana asupra Parlamentului o temă falsa, că aș dori printr-un demers legislativ încercat, eșuat, amânat să ridice deasupra legii colegi parlamentari sau demnitari politici".

În ceea ce privește proiectul de revizuire a Constituției, liderul PNL a subliniat că "deși proiectul a fost atacat iresponsabil de Traian Băsescu și opoziția parlamentară, ca fiind un atentat la statul de drept, la democrație, niciuna din numeroasele obiecții formulate de CCR nu are în vedere așa ceva".

Crin Antonescu a subliniat: "Niciun articol din cele revizuite (de CCR) nu privea nici statul de drept, nici democrația, nici principiile fundamentale pe care România democratică e așezată".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel