Antonescu: Trecerea numelui Dumnezeu în Constituție, discutabilă

Crin Antonescu
Crin Antonescu

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a fost întrebat, miercuri, cum vede ideea ca în Constituţie să fie menţionat numele lui Dumnezeu. El a declarat că România va rămâne un stat laic, iar o eventuală propunere pentru trecerea numelui lui Dumnezeu în Constituţie este „destul de discutabilă”. În cazul în care va exista, o astfel de propunere va fi supusă discuţiei, susține liderul liberal.

„Eu vă pot spune o părere strict personală, deşi nu sunt tentat să o fac, pentru că e bine ca poziţiile noastre ca persoane, ca partide, să fie spuse la momentul potrivit. Din punctul meu de vedere, în acest moment este o chestiune destul de discutabilă şi care necesită o discuţie cu caracter juridic, cu caracter politic (...). Ce vă pot spune cu certitudine este că România va rămâne un stat laic şi asta o spun în calitate de creştin, deci nu există o contradicţie sau o incompatibilitate între ele (...) punem în discuţie orice propunere se va face”, a răspuns Crin Antonescu, citat de Mediafax.

Mitropolia Moldovei îl vrea pe Dumnezeu în Constituție

Declarațiile președintelui PNL vin în condițiile în care sinodul mitropolitan al Moldovei şi Bucovinei intenţionează să sensibilizeze autorităţile în vederea introducerii în viitoarea Constituţie a unor articole care să facă referire la numele lui Dumnezeu sau care să sublinieze rolul familiei în societate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel