Antonescu: Suspiciunea mea este că DNA face politică. Coabitarea este un concept străin pentru mine

crin antonescu statut dc
crin antonescu statut dc

Președintele Senatului, Crin Antonescu, și-a declarat suspiciunea, pe fondul scandalului din jurul acuzațiilor de corupție ale lui Ovidiu Silaghi, că Direcția Națională Anticorupție acționează la comandă politică. Într-un moment în care coabitarea pare de domeniul trecutului pe axa Băsescu-Ponta, Crin Antonescu spune că nu e interesat de relația dintre premier și președinte, precizând că, pentru el, coabitarea este un ”concept străin”.

Crin Antonescu a vorbit, miercuri seara, la Realitatea Tv, și despre noua propunere a PNL pentru portofoliul Transporturilor. Singurul indiciu dat este că succesorul lui Relu Fenechiu va fi un ”lider politic liberal”. Antonescu a exclus un schimb între ministere, dar și posibilitatea ca Transporturile să treacă la PSD, după modelul precedentului de la Justiție.

Liderul liberal a discutat pe marginea declarațiilor prin care care Ovidiu Silaghi se disculpă de acuzațiile de luare de mită, apreciind că din acestea reiese că ”DNA, sau alte instituții ale statului, fac politică. Sigur că este și suspiciunea mea”.

”Problema nu este a noastră, ci a celei care se numește România, și în care acceptăm că DNA acționează la comandă politică. Eu încerc să plec de la prezumția de bună credință, chiar dacă am serioase îndoieli”, a mai spus liberalul.

Silaghi era ”curat” la nominalizare

”În bună parte din presa română circulă ipoteza stupidă că am pus un om cu probleme. Nu exista niciun fel de bănuială că DNA dorește să deschidă un dosar pe numele lui Ovidiu Silaghi”, a mai spus Crin Antonescu. Victor Ponta însă, afirma, cu puțin timp înainte de anunțul DNA cu privire la Silaghi, că însăși ”stilul autorului” Traian Băsescu este un indiciu că lui Silaghi i se pregătește un dosar penal.

Singurele discuții cu privire la noua propunere, cu excepția celor din BPN al PNL, se vor purta cu premierul Victor Ponta, a precizat șeful liberalilor. Traian Băsescu nu este și nu va fi consultat de PNL, ”probabil de aceea suntem și un partid cu probleme”, crede Antonescu.

Antonescu: Nu mă interesează relația Băsescu - Ponta

Președintele Traian Băsescu a acuzat, miercuri, în timpul unei vizite la Fundulea, blocajul comunicațional cu Victor Ponta, la originea căruia se află premierul. Băsescu spune că Ponta refuză să-i răspundă la telefon. În replică, șeful Executivului afirmă că nu vorbește cu ”oameni neserioși” care ”sabotează” Guvernul.

”Nu știu și nu mă interesează relațiile dintre cei doi (Băsescu și Ponta - n.r). Mă interesează relația mea cu Victor Ponta. Cu el m-am angajat în fața alegătorilor care ne-au dat votul (...) Nimeni nu dă vreo lovitură de stat, nimeni nu-l fură noaptea de la Cotroceni (pe Traian Băsescu - n.r)”, a declarat Antonescu.

La remarca moderatoarei că, într-un fel, șeful senatului e nevoit să coabiteze cu președintele, Antonescu a atras atenția că termenii trebuie folosiți cu grijă. ”Coabitarea înseamnă altceva. Pentru mine este un concept străin”, a conchis liberalul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel