Antonescu: Suspendarea lui Băsescu rămâne valabilă dacă Ponta nu este numit premier

Președintele Senatului, Crin Antonescu,  a declarat, marţi seara, într-o intervenție telefonică la "Sinteza zilei" de la Antena 3, că își menține declarația referitoare la suspendarea președintelui, dacă Ponta nu va fi numit premier după alegerile din 9 decembrie. De asemenea, Antonescu a afirmat că preşedintele unei ţări nu este funcţionar al Comisiei Europene, făcând referire la declaraţiile lui Traian Băsescu privind raportul MCV.

 „Nu vreau să-i dau nicio replică acestui cetăţean instalat ilegitim, deşi cu acte în regulă, în funcţia de preşedinte al României după referendum, dar (...) aş vrea să spun ce cred eu despre preşedintele României, oricare ar fi el: unu, cred că atunci când are ceva de comunicat public trebuie să o facă în aşa măsură încât să nu fie nevoit să vină a doua zi să explice ce a vrut să spună de fapt cu o zi înainte; doi, preşedintele a venit cu nişte texte, cu raportul Comisiei Europene pe MCV despre care presupune că nu l-am citit şi a început să ne buchisească acolo, pe sărite, din diferite ziceri din acel raport", a punctat Antonescu, la Antena 3.

Potrivit acestuia, preşedintele unei ţări nu este funcţionar al Comisiei Europene, iar atunci când se pronunţă o face pentru cetăţenii din ţara respectivă.

 El a adăugat că, dacă doreşte să se refere într-adevăr la ce se întâmplă în România, şeful statului ar trebui să vorbească despre modul în care au fost absorbite fondurile europene în timpul mandatului de ministru al Elenei Udrea, menţionând că există mari semne de întrebare în acest sens.

 „Cred că, dacă vorbim despre interese naționale, despre ceea ce se întâmplă în România, despre cât este ea de stat de drept, despre câtă legalitate este în România, despre cum își fac sau nu autoritățile publice datoria și instituțiile statului român, atunci era mai bine dacă ne comenta impresiile sale de pildă despre raportul Regio de la CE, care ne spune negru pe alb că în anul 2011, din 515 milioane absorbite de administrarea Udrea-Trăilă, 505 sunt cu mari semne de întrebare, ca să nu zicem direct că sunt sub suspiciunea de hoție", a precizat co-președintele USL.

 „Instituţii ale statului nu înseamnă cum înţeleg bătrâni securişti ca Traian Băsescu" să aibă serviciile secrete, procuratura, parchetul, DNA într-o anumită măsură sub control. „Instituţii ale statului sunt şi cele două Camere ale Parlamentului, iar modul în care preşedintele Băsescu se referă la acestea este trist, dar şi permis, deoarece oamenii politici pot comenta activitatea Camerei Deputaţilor şi a Senatului", a spus liderul PNL.

Antonescu a conchis că îşi menţine declaraţia referitoare la suspendarea preşedintelui Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel