Antonescu: Se uită de ce Diaconu nu a candidat pe listele USL

Președintele PNL, Crin Antonescu, crede că pe marginea demisiei din PNL a actorului Mircea Diaconu s-a creat o campanie împotriva liberalilor, fondată pe o confuzie referitoare la procesul lui Diaconu cu ANI. Antonescu spune că premierul Victor Ponta s-a opus unei candidaturi din partea USL a lui Diaconu la alegerile parlamentare din 2012, invocând aceeași decizie a Curții Supreme.

"Aici se face o confuzie și se face pe spinarea lui Mircea Diaconu. S-a deschis încă un culoar de campanie împotriva PNL. În care nu se spune că nu este vorba de decizia ANI, ci de o sentință, o decizie cu forță de sentință a ICCJ, definitivă și irevocabilă. Cu alte cuvinte, o sentință definitivă a instanței supreme din România. Deci nu-i vorba de ANI. ANI este parte. ANI vs Mircea Diaconu. Ceea ce ne oprește pe noi să putem propune candidatura lui Mircea Diaconu, ce-l oprește pe Mircea Diaconu, din păcate, să dețină o demnitate publică este sentința ICCJ, nu raportul ANI", a explicat Antonescu, vineri seară, la Realitatea Tv, de ce Diaconu a fost scos de pe lista PNL pentru europarlamentare.

Șeful PNL spune că social-democrații care îi plâng acum de milă lui Diaconu sunt prefăcuți, pentru că PSD s-a opus candidaturii actorului la parlamentare din partea USL.

"Se uită de ce Mircea Diaconu nu a candidat pe listele USL. Dar chiar așa, oare de ce, în decembrie 2012, când eram împreună cu dl Ponta și cu psdiștii care astăzi sunt extraordinari de prefăcuți, plâng în toate studiourile de mila lui Mircea Diaconu, dl Ponta însuși, ca jurist care nu confunda spețele la vremea aceea, a spus 'nu se poate', e sentința ICCJ. Și Mircea Diaconu nu a putut candida, nu-i așa? Ba așa e", a spus Antonescu.

Șeful PNL l-a îndemnat pe președintele fondator al PC, Dan Voiculescu, să-i ofere lui Mircea Diaconu un loc pe liste PSD sau PC, dacă e de părere că justiția nu împiedică o astfel de candidatură.

"Nu înțeleg de ce toți acești artizani ai unei campanii tot împotriva PNL, mecenatul politic și cultural și mediatic al lui Dan Voiculescu, de pildă. De ce nu face un lucru mai simplu decât această campanie, de pildă să propună domnia sa un loc pe listele PSD, PC lui Mircea Diaconu, dacă lucrurile sunt în regulă", a afirmat Antonescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel