Antonescu: Românii au scris astăzi o pagină frumoasă în istoria țării

Președintele interimar, Crin Antonescu, le-a mulțumit românilor care s-au prezentat duminică la urne, susținând că prin modul civilizat în care s-au prezentat la acest referendum boicotat, ”au scris o pagină frumoasă şi mare a istoriei României”.

Anunțând că aşteaptă rezultatele finale de la Biroul Electoral Central şi că va respecta decizia CCR, preşedintele interimar Crin Antonescu le-a mulțumit tuturor celor care, în număr mare, au înţeles să se comporte "ca cetăţeni liberi” și ”care astăzi au scris o pagină frumoasă şi mare a istoriei României", în condiţiile în care acest referendum a fost boicotat de PDL, de preşedintele suspendat şi de majoritatea maghiarilor, într-o perioadă de caniculă şi de concedii.

”Le mulţumesc celor care astăzi prin vot, prin prezenţă, prin implicare, au scris o pagină frumoasă din istoria României. Vom acţiona în baza respectului faţă de toate deciziile prevăzute de Constituţie, dar ceea ce am câştigat este indiscutabil şi pentru acest lucru vă mulţumesc tuturor, dragi compatrioţi", a declarat preşedintele interimar Crin Antonescu, imediat după încheierea procesului de votare.

"Ştim cu siguranţă câteva lucruri care mă determină şi mă îndreptăţesc să spun câteva lucruri. Într-o situaţie în care acest referendum a fost boicotat de PDL şi preşedintele suspendat Traian Băsescu şi marea parte a cetăţenilor României de origine maghiară, românii au răspuns în mod extraordinar la referendum. Rezultatele nu sunt definitiv cunoscute, dar ceea ce am putut vedea cu toţii a fost un cetăţean român conştient de drepturile şi de obligaţiile sale, un cetăţean român hotărât să spună prezent la întâlnirea cu un mare moment din destinul acestei ţări. România a dovedit că este o ţară pe deplin democratică, ai cărei cetăţeni înţeleg sensul democraţiei, care într-o categorică majoritate înţeleg să-şi exercite drepturile fundamentale şi să participe la ceea ce înseamnă decizie democratică. Vreau ca, mulţumindu-le oamenilor care au făcut efortul de a se prezenta la referendum, să le mulţumesc şi tuturor autorităţilor, tuturor oamenilor care astăzi toată ziua au asigurat desfăşurarea normală şi corectă a acestui referendum. Au existat incidente minore, niciunul însă care să pună sub semnul îndoielii acest proces”, a declarat de la Palatul Cotroceni, Crin Antonescu.

Potrivit președintelui interimar, ”indiferent care va fi rezultatul final, nu mai avem motiv să ne îndoim de noi înşine, de faptul că suntem un popor şi o ţară deplin europene. Vom aştepta cu toţii în mod democratic, civilizat, rezultatele oficiale de la BEC, vom aştepta şi vom respecta decizia CCR. Acestea însă sunt aproape detalii pe lângă marele mesaj pe care poporul român la dat, acela că este un popor care nu mai are ce să înveţe de la nimeni în materie de alegeri democratice”, a adăugat Crin Antonescu, la finalul timpului alocat referendumului pentru demiterea președintelui Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel